Wierook

We hebben geprobeerd jouw keuze wat inzichtelijker te maken.

Kom je er niet uit.

Heb je een vraag of wil je om een andere reden liever persoonlijk contact?

 

Dat kan! Ik help je graag verder.

Ook wanneer je op zoek bent naar een specifiek product kan ik je wellicht toch verder helpen.

Algemene informatie over wierook

Bij het verbranden van wierook komen de oliën die in de planten, kruiden en harsen zitten vrij.

 

Dit noemen we ook wel werkzame stoffen die ieder een eigen werking hebben op ons lichaam, psyche en welbevinden. In de loop der eeuwen hebben we gezien dat ieder volk op zijn eigen manier gebruik maakt van de planten en kruiden waardoor we wierook tegenwoordig in diverse vormen tegen komen.

 

De meest bekende vorm is het stokje, waarbij de kruiden, planten en harsen vaak met behulp van houtskool gemengd worden tot een papje. Sommige culturen maken daarbij gebruik van een bamboe stokje als houvast voor het mengsel terwijl anderen hier juist een lang rolletje of kegeltje van vormen.

 

Een andere vorm die we kennen maar wellicht wat minder bekend is de pure vorm. We spreken dat van harskorrels, losse kruiden of korrel wierook.

Deze vorm is het meest puur omdat hier verder geen toevoegingen in de vorm van houtskool of andere dragers worden toegevoegd. Ook heb je bij deze vorm niets te maken met een bamboe stokje.

 

Met de soort en vorm van wierook hangen voor- en nadelen samen die je voor jezelf op een rijtje kunt zetten.

 

Zo is een stokje altijd makkelijker in gebruik je steekt het in een wierook brandertje. Steekt het puntje aan en blaast het uit als het eenmaal goed gloeit.

Nadeel echter is dat je geen invloed hebt op de geur of de intentie.

 

Gaan we kijken naar de korrel wierook, de losse wierook of de harskorrels dan hebben we iets meer voorbereiding nodig. Deze soorten kun je branden op een kooltje, op een stukje folie of in water op laten lossen.

 

Het voordeel van deze manier van wierook branden is dat je zelf je mengsels kunt samen stellen en ook de intensiteit van de geur beter in de hand hebt.

 

Het is dus maar net waar je voor kiest.

 

Terug naar