Hars wierook

Het leuke van hars wierook vindt ik persoonlijk, dat het je uitnodigt om te 

 

EXPERIMENTEREN  & ONTDEKKEN 

 

Anders  namelijk dan bij de stokjes wierook kun je met de hars wierook lekker zelf je geur samenstellen. Combineer diverse hars korrels met elkaar voor je eigen mengsel. Of combineer de hars korrels eens met gedroogde kruiden en speel met de hoeveelheid.

 

Ontdek wat echt bij jou past!

 

 

 

Het huidige assortiment hars wierook

Benzoë Hars wierook

Heerlijke mix met vanille tonen die zowel een harsachtige als amandel zoete geur verspreid.

 

Deze hars wierook is afkomstig uit Laos.

 

Benzoë staat vooral bekend om de zuiverende werking en zou geluk aan moeten trekken.

 

Benzoë Hars wierook

€ 4,95

  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

Copal Hars wierook

Met deze hars wierook waan je je in een fris lente bos na dat eerste lente buitje.

De geur van citrus gemengd met den.

 

Copal staat vooral bekend om de werking die zij heeft voor de bevordering van spiritualiteit en de beschermende en zuiverende werking. 

 

€ 4,95

  • Beschikbaar
  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

Frankincense Hars wierook

Frankincense of oliban wordt in de volksmond ook wierook genoemd. 

Deze bijzondere hars wierook wordt geoogst van een heilige boom die in Jemen, Afrika & India groeit. 

 

De geur wordt omschreven als amber en is licht zoet en houtig. 

 

Wierook of frankincense draag bij aan de ontwikkeling van wilskracht, zelfvertrouwen en leidinggevende capaciteiten. 

Frankincense Hars wierook

€ 4,95

  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

Myrrhe Hars wierook

Myrrhe hars wierook is een hars extract uit een inheemse struik uit Arabië. Volgens de traditie bevordert deze naar anijs geurende wierook het ontwaken van de vrouwelijke kwaliteiten, de ontvankelijkheid en een grotere gevoeligheid voor de realiteit van de buitenwereld.


Bomen hebben een magische boodschap voor ons. Niets voor niets worden in veel landen en volkeren veel magische en heilige eigenschappen aan bomen toegekend. Herontdekt de magie van deze originele duizendjarige oude ingrediënten van wierook. Frankincense en Myrrhe waren 1 van de eerste boomharsen die gebrand werden om hun heilzame werking.

 

Myrrhe Hars wierook

€ 4,95

  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

Pontifical Hars wierook

Pontifical is in deze hars wierook niet te koppelen aan de afmeting van de hars. Wel is dit de enige hars wierook in deze serie die bestaat uit meerdere soorten hars. Namelijk de Oliban, Mirre, Benzoë en Storax.

 

De heerlijk zoete kruidige geur is zeer geschikt voor het reinigen van ruimtes.

Pontifical Hars wierook

€ 4,95

  • Beperkt beschikbaar
  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

Storax Hars wierook

Storax heeft een mix van bloemig en harsachtige geuren met een ondertoon van amandelen.

 

Deze hars wierook is afkomstig uit Turkije.

 

Storax wordt gebruikt om ter bescherming tegen negatieve energieën en om het zelfvertrouwen te vergroten. 

Storax Hars wierook

€ 4,95

  • Beperkt beschikbaar
  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

100% NATUURLIJK

De wierook is gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten. Harswierook bevat geen enkel oplosmiddel, geen conserveringsmiddelen of synthetische producten. De werkzame stoffen van de planten zijn optimaal aanwezig.

Wel is het zo dat het branden van hars wierook een iets andere manier van toepassen vraagt dan je tot nu toe wellicht gewend bent.

 

Hars wierook (stukjes hars) kun je op verschillende manieren branden. De meest bekende manier van het branden van hars wierook is het branden op een kooltje.

Een kooltje steek je aan totdat de vonkjes zich helemaal door het kooltje heen hebben verspreidt. Vervolgens wacht je tot het kooltje wit wordt (dit vereist even wat geduld en oefening). 

Vervolgens, wanneer het hele kooltje wit is, doe je er enkele korrels wierook op. De heerlijke geur komt dan direct vrij. Een kooltje brandt ongeveer twee uur en gedurende deze uren kun je af en toe wat korrels erbij doen of afwisselen met andere kruiden en harsen.

Sommige mensen vinden de geur van het kooltje niet prettig. Dit komt door de vluchtige stof die ervoor zorgt dat het kooltje makkelijk aangestoken kan worden.

Zorg er wel altijd voor dat je je brander of schelp beschermd met een laagje zand. Dit voorkomt dat de onderkant van je schelp of brander te heet wordt en gaat barsten.

Een andere, gemakkelijker, manier voor het branden van hars wierook (en met minder rook) is het branden boven een waxinelichtje.

Je hebt hiervoor een oliebrandertje nodig of een waxinehoudertje waar je een schaaltje op kunt plaatsen. Haal hier het schaaltje vanaf, en vouw een stukje aluminium-folie over het gat heen, met een klein kuiltje in het midden voor de korrels. (zie foto bovenaan).

Er zijn ook zeefjes verkrijgbaar, maar deze moet je telkens weer schoonmaken, terwijl je een stukje aluminiumfolie gewoon vervangt door een nieuwe.

Bij een oliebrandertje met een vast schaaltje loop je kans dat het schaaltje niet warm genoeg wordt om de hars te doen smelten. Zet daarom een oud waxinelichtje op zijn kop en daar de nieuwe boven op.

Zo verhoog je als het ware de vlam waardoor het schaaltje de juiste temperatuur bereikt. Wel een stukje aluminiumfolie erin, anders brandt de hars vast (koekt aan) aan het schaaltje.

 

 

 

Terug naar

Commentaren: 0