Ema Eggs of Zienerstenen

Ema Eggs of zienersteen 4 stuks

Deze set bestaat uit vier edelsteensoorten

  • Bergkristal
  • Amethist
  • Rozenkwarts
  • Rookkwarts

 

 

Ema Eggs set van 4

€ 15,45

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Ema Eggs of Zienerstenen

 

 Deze prachtige stenen zien eruit als bevroren ovale en ronde bolletjes die voor het grootste gedeelte in de poedersuiker zijn gedompeld.

Met aan één kant plat geslepen en helder die het binnenste van de steen onthult aan de ziener.

 

De stenen werden van oorsprong gevonden in en rond de rivierbedding van de rivier de Ema die zich bevind in het zuiden van Brazilië. Door hun unieke uiterlijk werden ze ook wel Window kwarts of droomkristallen genoemd. Terwijl de stenen vooral bekend zijn onder de naam ema egg, drakenoog en zienersteen.

 

Bergkristal

Bergkristal is een water heldere kwarts. Deze mineraalsoort is glashelder tot melkachtig wat ontstaat door de piepkleine luchtbelletjes.

In de edelsteentherapie is bergkristal de belangrijkste steen, dit komt vooral door zijn reinigende, zuiverende en versterkende werking op mens en omgeving. Bergkristal wordt vooral gebruikt voor balans en het optimaliseren van de energiestroom. Bergkristal lost energetische blokkades in de chakra’s op en voert deze af. Doordat bergkristal het zelf helend vermogen van mens en dier ondersteunt kan bergkristal als losse steen worden ingezet bij diverse klachten. Wanneer deze echter wordt ingezet met andere op de klacht op doel gerichte stenen zal bergkristal de werking van deze stenen enorm versterken. Zo ook in deze set.

 

Regelmatig mediteren met een bergkristal helpt bij het ontwikkelen van de intuïtie en het innerlijk oog. Ook reinigt en versterkt bergkristal het aura.

Amethist

De Amethist heeft een paarse tot lila achtige kleur en is verwant aan de bergkristal. De prachtige paarse kleur dankt de amethist voornamelijk aan sporen van ijzer, mangaan en titaan en een beetje radioactiviteit. De paarse kleur kan echter na verloop van tijd vervagen en komt dan niet meer terug. Tenzij de steen op een speciale manier wordt behandeld (bron: www.semoea.nl).

Dit verklaard ook waarom we de amethist in diverse tonen tegenkomen. Van diep helder paars tot een gloed die slechts waarneembaar is bij goede lichtval.

De paarse kleur van amethist is het bijzondere effect van de vermenging van vurig rood en afstandelijk blauw. Dit kristal bevordert helderheid van geest en zorgt voor harmonie. Het helpt ook bij afstand nemen en vormt als het ware een compromis tussen tegenstellingen.

 

Amethist is de steen van onthechting en helpt bij spirituele groei en het ontwikkelen van de intuïtie. Het helpt je zonder oordeel maar met compassie te kijken naar je omgeving, anderen en vooral ook naar jezelf. Amethist is ook de steen van loslaten en ondersteund bij het loslaten van negatieve en verstorende gedrags- en denkpatronen. Het laat je zien wat echt belangrijk is en helpt je in stilte jezelf terug te vinden. Terwijl verlies en verdriet wordt losgelaten.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een roze steen die transparant tot bijna doorzichtig is.

Rozenkwarts is de steen voor onvoorwaardelijke liefde en bescherming. Het leert ons de onvoorwaardelijke liefde en acceptatie van onszelf zoals we zijn, zodat wij dit ook voor anderen kunnen liefde en acceptatie kunnen geven. En onszelf en andere onvoorwaardelijk kunnen liefhebben.

 

Rozenkwarts beschermt alles wat klein en kwetsbaar is en maakt weerbaar en onweerstaanbaar. Rozenkwarts is bij uitstek een steen voor werk vanuit of aan het hartchakra.

Rookkwarts

Rookkwarts vind je in vele tinten van bruinig geel, diepzwart tot lichtgrijs. De steen kan ook nog eens helder transparant of juist ondoorzichtig zijn. De kleur is soms zelfs zo licht en de steen zo transparant dat met het blote oog, moeilijk onderscheid kan worden gemaakt tussen de bergkristal en een rookkwarts.

Rookkwarts is een aardende steen die veel wordt ingezet wanneer verandering op gang gebracht moet worden.

Afhankelijk van de kleur van de rookkwarts kan deze ingezet worden op de chakra’s zo zou een donkere rookkwarts meer horen bij het basischakra omdat bij deze kwarts de aardende energie sterker aanwezig is. Een lichte kleur rookkwarts kun je weer beter inzetten op het zonnevlechtchakra waarbij emoties en beweging in gang worden gezet.

 

Ook bevordert rookkwarts de energetische doorstroming van de hand, voet en knie chakra’s waardoor energetisch afval beter wordt afgevoerd.

Samenwerking van de stenen

Door de stenen bij elkaar te leggen op een plekje in de slaapkamer of in de huis-, studeerkamer of de werkplek creëer je een sterke harmonie en versterken de stenen elkaars werking. Natuurlijk kunnen de stenen ook om hun afzonderlijke werking los van elkaar gedragen worden of bij meditatie worden ingezet. Kijk wat goed voelt voor jou.

 

Zorg er wel altijd voor dat de stenen regelmatig worden gereinigd, zeker voor het eerste gebruik. Je leest hieronder de afzonderlijke werking en de manier waarop je de stenen kunt reinigen.

Reinigen en opladen van de ema eggs

Hoewel je bergkristal kunt gebruiken voor het opladen van je stenen en amethist juist wordt gebruikt voor het reinigen van andere stenen is het ook belangrijk dat deze stenen regelmatig zelf worden gereinigd en opgeladen.

Een mooie manier om je stenen energetisch te reinigen is door gebruik te maken van salie of een andere reinigende wierook. Houdt hiervoor de stenen enige tijd in de rook van de salie of wierook met de intentie de stenen te reinigen.

 

Een andere, meer algemene manier voor het reinigen van edelstenen, is door de stenen 5 minuten onder stromend water te houden en ze daarna op te laden in het maan licht. Soms wordt er gebruik gemaakt van zonlicht maar omdat stenen als amethist en rookkwarts gevoelig zijn voor kleurverlies adviseer ik doe het in maanlicht. Bij voorkeur gebruik je hiervoor de volle maan. Denk erom dat niet alle stenen in water mogen worden gereinigd.

Meer edelstenen en sieraden

Terug naar

Commentaren: 0