Citrien

Algemene werking

Maakt vrolijk en blij

Bevordert concentratie

Verhelderd

Verdrijft somberheid

 

Spirituele en geestelijk werking

Helpt bij geestelijke (in)spanning (examen, sollicitaties enz.)

Functioneren in de buitenwereld

Beschermt tegen invloeden van buitenaf

 

Chakra's

3e chakra

 

Sterrenbeelden

Tweelingen & leeuw

In verband met de diversiteit van de steen en omdat het een natuurproduct is kan de afbeelding enigszins afwijken van het geleverde product. Geef bij bestelling evt. aan of u een lichte of donkere variant wilt ontvangen.

Onze citrien producten

Op dit moment hebben wij geen citrien producten op voorraad!

Bekijk hieronder producten bij andere betrouwbare leveranciers.

Citrien trommel Crystal Grid 4 st

1-2 cm

Citrien trommel crystal grid 4st

€ 2,95

  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

Citrien hanger met zilver sluiting

Citrien drop hanger met zilver 925 hanger

 

Citrien drop hanger met zilveren sluiting 925

€ 12,95

  • Beschikbaar
  • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen
Zelfvertrouwen set met citrien, carneool en Rhodoniet
Zakje met Citrien, Carneool & Rhodoniet voor zelfvertrouwen


Of bekijk hier door ons uitgelichte Citrien producten bij betrouwpare leveranciersCitrien

Belangrijkste vindplaatsen van Citrien zijn: Brazilië en Madagaskar

Algemene beschrijving van Citrien

Citrien lijkt erg op een gele Amethist.

En dat is niet zo vreemd want wanneer de paarse amethist gebrand wordt maakt de paarse kleur plaats voor een donkergeelbruine kleur die sterk lijkt op de kleur van Citrien. Het is dan ook lastig om een echte citrien van "namaak" te onderscheiden.

 

Een echte citrien is zeldzaam en bleekgeel tot goudgeel van kleur.

 

Hoewel de gebrande Amethist nog steeds zijn werking heeft is het vanzelfsprekend dat deze af zal wijken van de werking van zuivere citrien.

 

Citrien is net als de zonnesteen en barnsteen het zonnetje in huis. Dat wil zeggen dat zij positieve lichtkracht bezit die vrolijk en blij maakt. Citrien is ook een steen die verwamend werkt en de krachtige werking van citrien is al in een kleine variant duidelijk waarneembaar.

Het heeft een verhelderende werking en bevordert de concentratie.

Zeker in periode waarin extra geestelijke inspanning wordt verricht kan citrien helpen om daar wat luchtiger mee om te gaan. Vooral wanneer deze inspanning te maken heeft met het functioneren in de buitenwereld bijvoorbeeld voor een belangrijk gesprek of een examen biedt citrien meer rust en zelfvertrouwen. Als het ware brengt het positiviteit naar boven waardoor luchtiger kan worden omgegaan met de situatie.

 

Citrien verdrijft met haar vrolijke karakter ook somberheid en verdrijft negatieve invloeden van buitenaf. Zeker wanneer zij in combinatie met tijgeroog wordt ingezet buigt zij deze negatieve energie af en beschermt ze het huis of de drager. Citrien helpt om positieve energie en kracht uit te stralen en daarmee negativiteit om te buigen naar de zender.

Toepassingen voor citrien

  • Citrien kan goed op of bij het lichaam worden gedragen. Bij voorkeur op de huid!
  • Ook voor meditatie is deze steen ideaal

 

Spiritueel gebruik van citrien

Spiritueel gezien wordt citrien vooral verbonden met het 3e chakra, ook wel zonnevlechtchakra genaamd. Maar deze lichtbrengende steen kan evengoed op alle andere chakra's worden gelegd. Citrien ontspand wanneer deze op het 3e chakra wordt gelegd en zorgt op deze manier voor een complete lichamelijke ontspanning.

 

Draag je een citrien hanger tussen de keel en het hoge hartchakra (of wel ter hoogte van de thymus) dan zorgt zij ervoor dat depressie snel verminderd. Er zal hierdoor weer snel ruimte zijn om het leven van de zonnige kant te zien.

Geschiedenis van citrien

Al in de middeleeuwen vinden we het gebruik van citrien terug als middel tegen depressie vanwegen een gebrek aan licht. Maar ook bij voorjaarsmoeheid werd citrien ingezet voor zijn zonnige karakter.

Geschenken in de vorm van hangertjes en ringen werden cadeau gedaan aan het jonge bruidspaar om zo een gelukkig huwelijk zonder zorgen te bezegelen.

 

 

Citrien reinigen en opladen

Citrien kan het beste met water worden afgespoeld om deze te reinigen. Daarna kan de steen met afnemende maan in het maanlicht worden gelegd. Dit kan gewoon achter glas. 

Nadat de citrien voldoende is gereinigd kan je de citrien overdag (in niet te felle zon) op een schoteltje laten opladen. Om de extra krachtig op te laden kun je de citrien op een bedje van bergkristallen leggen.

 

Let op dat je stenen niet door rovende vogels worden meegenomen dek eventueel enigszins af met een netje.


Terug naar

Commentaren: 0