Bergkristal

Algemeen

 • Concentratie
 • Helder denken en problemen op te lossen
 • Vitalisering, pijnstiller en koorts verlagend
 • Stimuleert het immuunsysteem en is heilzaam bij griep en verkoudheid
 • Vermindert misselijkheid en diaree
 • Huidklachten
 • Geschikt voor het reinigen en opladen van ruimte of het opladen van stenen

Geestelijk & spiritueel 

 • Helder zien en denken
 • Beschermt tegen negatieve energie
 • Stimuleert of activeert afhankelijk van wat je nodig hebt
 • Brengt harmonie en balans

Chakra’s

Bergkristal heeft een positieve werking op alle chakra’s. Specifiek kan bergkristal worden ingezet voor het 4e en 6e chakra

Sterrenbeelden

Leeuw en steenbok

Tags

Edelstenen B, Harmonie, balans, negativiteit, energie, helder zien, huid, concentratie, evenwichtsstoornis, wagenziekte, huidproblemen, lichtecht, meestersteen,  

Bergkristal hanger druppel aan koord

Prachtige bergkristal uit Madagascar geleverd met geiten leren koord

 

Bergkristal druppel hanger met koord

€ 8,95

 • Indien uit voorraad. Levertijd: 1-3 werkdagen

Bergkristal algemene informatie

Bergkristal is een krachtige fysieke reiniger.

Het zuivert, versterkt en reinigt de aura. Maar bergkristal helpt ook bij het geven van helder inzicht in de eigen drijfveren de motivatie. Door het dragen van bergkristal komen heldere ingevingen.

Healers, energetische therapeuten en lichtwerkers zijn dol op de werking van bergkristal. Het verbind met het hogere en reguleert energie maar absorbeert, geeft en slaat energie ook op naar gelang dit nodig is in een bepaalde situatie.

 

Bergkristal is zo zuiver en neutraal waardoor het de kracht van andere stenen versterkt. Het brengt balans en reinigt de chakra’s en de aura.

 

Bergkristal op de huid

Beste plek om bergkristal te dragen is ter hoogte van het hart.

 

Kies wanneer je bergkristal op de huid wilt dragen het liefst een getrommelde structuurloze steen in plaats van een punt.

De energie van het kristal stroomt altijd in de richting van de punt. Wil je toch een opgetrommeld bergkristal dragen houdt dan rekening met de energiestroom. Wanneer de punt van het kristal naar beneden wijst wordt de energie naar beneden gericht. Dit betekend dat er een leeg en soms vermoeid en verward hoofd kan ontstaan. Terwijl het er ook voor kan zorgen dat je juist meer uit je hoofd komt.

 

Alleen wanneer sprake is van herstel na ziekte of om het lichaam te reinigen is het dragen ven een bergkristalpunt aan te bevelen. Doe dit echter nooit langer dan toe weken achter elkaar.

 

Verder heeft bergkristal een zeer krachtige werking bij het vinden van balans. En kan goed worden ingezet wanneer men last heeft van overgangsklachten, concentratiestoornissen of evenwichtsstoornissen. Zo helpt een getrommelde steen bij het herstellen van een juist evenwicht en kan langere tijd gedragen worden. Ook wanneer de balans is gevonden ondersteund bergkristal dit proces.

 

Is heilzaam bij huidklachten als eczeem, puistjes en acne

Bergkristal in een ruimte

Bergkristal is enorm krachtig en daarom voor kinderen vaak een onprettige te krachtige steen. Gebruik de steen dan ook liever niet wanneer er ook jonge mensen in de ruimte verblijven.

 

Wanneer je er wel voor kiest de steen in een ruimte te gebruiken dan bewust een steen die je meer verteld over de levensfase waarin je verkeert. Neem niet bij voorbaat een zuivere kristal omdat de kracht hiervan enorm intensief kan zijn.

Plaats liever een kleine bergkristal bij een edelsteen waarvan je de werking wilt versterken.

Let op!

Geleverde stenen kunnen afwijken van de afbeeldingen.

Ons assortiment bergkristallen

Bergkristal in sets en sieraden

Vaak samen gekocht

Terug naar

Commentaren: 0