Ayurvedische wierook

Ayurveda komt vanuit de Vedische traditie en is een traditionele inheemse geneeswijze. Dit zijn oorsprong vind in de Atharvaveda. 

 

Wie de Ayurveda kent weet dat deze zich kenmerkt door het gebruik van geneesmiddelen op basis van kruiden en mineralen. Waarbij gekeken wordt naar de constitutie van de persoon. Deze constituties worden vertaald in pitta, kapha of vata. Aan de hand van het type constitutie wordt een behandeling ingezet.

 

Een andere methode die we ook kennen vanuit meditatie en Yoga is het afstemmen, reinigen en activeren van de chakra's. Ook hierbij wordt gebruikt gemaakt van kruiden die het specifieke chakra ondersteunen.

 

 

Overzicht van onze Ayurvedische wierook

Ayurvedische Chakra wierookstokjes

Er is veel zorg besteed aan het samenstellen van deze ayurvedische wierook en om de juiste gebalanceerde dosering van de ingrediënten te behalen. De gebruikte planten hebben een positief effect op de 7 vitale centra (de chakra's) en ondersteunen in het balanceren van de dosha's (Vata, Pita, Kapha). De brandtijd van een stokje is circa 25 minuten.

Deze Ayurvedische wierook is 100% natuurlijk en er wordt gezegd dat ze een medicinale werking heeft. De wierook is gemaakt volgens de Dry Massala Bhattis methode.De wierook is bedoeld als ondersteuning en niet ter vervanging van de adviezen van een (huis)arts. Wij raden aan om bij (ernstige) ziekte altijd een huisarts te raadplegen.


De Ayurvedische wierook wordt gefabriceerd door de gemeenschap Soliga, die woonachtig is in de inheemse bossen van Karnataka. De humanitaire organisatie Vivekananda Girijana Kalyana Kendra (VGKK) voorziet deze gemeenschap in de primaire levensbehoefte. Een deel van de opbrengsten van deze wierook wordt gedoneerd aan het VGKK.

Kapha, pitta en Vata wierook cones

Ayurvedische wierook kegels

Ayuverdische wierook cones zijn gebaseerd op de Pitta, Kapha en Vata type die komen uit de traditionele geneeskunde.

Deze natuurlijke geneeskunde kent zijn oorsprong in India. Hier wordt zij inmiddels ruim 5000 jaar uitgeoefend.

Ayurveda betekend letterlijk "leer van het leven". Kennis van de Ayurveda wordt van leraar tot leerling in alle lagen van de bevolking overgedragen. 

Ook in Nederland gaan steeds meer mensen op zoek naar hun natuurlijke oorsprong en de levenswijze die hierbij aansluit.

 

Wist je dat?

Verrassingspakketten Hera Anahata

We hebben ook leuke verrassingspakketten aanbieden.

 

Als je op zoek bent naar een leuk cadeau of als je kennis wilt maken met onze verschillende wierook producten.

 

Klik op de afbeelding voor een overzicht van de pakketten.

Terug naar

Ik stel het op prijs .....

Commentaren: 0