Septarien of Septaria

Sepatrien of septaria is ontstaan vanuit klei en modder ballen. Door de wisselende zeespiegel en de scheuren die hierdoor in de klei ontstonden.
Septarien of Septaria Madagascar of America

Algemeen

 • bevorderdt communicatieve vaardigheden
 • brengt verstand en gevoel in balans
 • maakt zelfbewust
 • geeft zelfvertrouwen
 • maakt je toegankelijk voor anderen
 • bevorderd daadkracht & uithoudingsvermogen

Geestelijk

 • werkt opbeurend
 • goed bij beginnende alzheimzer
 • verwardheid en dementie
 • ondersteund bij overspannenheid
 • kalmeerd en brengt rust

Chakra's

Basischakra en zonnevlecht

Helpt beter te aarden

Septarie, septariën of Septaria?

Allemaal benamingen voor deze prachtige geel met bruine en soms wat grijzige steen waarin de kleine scheurtjes soms nog goed te zien zijn.

Septarien is ontstaan uit kalkhoudende modder. Door de stijging van de zeespiegel ontstonden vanuit deze klei veelal bollen, die door de terugtrekking van de zee droog kwamen te liggen. Warmte en droogte deed deze bollen krimpen en scheuren waardoor ze als het waren ruimte boden voor mineralen en kristallen zoals calciet en/of gips. Maar ook zijn er septarie gevonden die sporen van septarien, siederiet, markasiet, chalcopyriet of pyriet bevatten.

 

Hoewel de buitenkant van de steen vrij hard lijkt te zijn is de steen van binnen vaak nog zacht en poreus.

Door de krimpscheuring zoals we dit proces ook wel noemen ontstaat door omzetting van de mineralen maar ook afval zoals blad en humus uit de omgeving een geweldig kleuren pallet.

Septariën en de geest

Septarien is goed geschikt om in te zetten wanneer ons geheugen het laat afweten. Door edelsteentherapeuten wordt deze steen vaak ingezet bij problemen met het geestelijke gestel. Wanneer verwardheid, dementie of overspannenheid de boventoon voeren. 

Septaria en de chakra's

 

Septarien helpt om ingekapselde emoties los te maken, maar helpt ons ook om geaard te blijven en met beide voeten op de grond te staan. 

Wanneer je gaat werken met deze steen heeft het een positieve maar milde werking op het basischakra en het zonnevlechtchakra. 

Septarien laat ons met zachte hand de problemen en blokkades onder ogen komen die we tot nu toe hebben verstopt. Ook draagt zij bij aan de oplossing hiervan de steen geeft troost en geborgenheid. Het is een kalme maar toch standvastige steen die je helpt bij het terugvinden van je innerlijk kind. 

Het brengt je terug naar je kern en zorgt ervoor dat emotionele wonden en trauma's uit de jeugd worden geheeld. 

Septariën brengt positiviteit en laat woede, wrok en negativiteit verdwijnen. Het zet je als het ware terug in je kracht.

Het huidige assortiment vind je hier

Alle edelstenen worden persoonlijk en met zorg uitgezocht, gereinigd en opgeladen. Ze zijn er voor jou om met jou te mogen werken.