Emma Eggs, drakenogen, zienersteen,droomkristal of window kwarts

Emma eggs bestaande uit bergkristal, rozenkwarts, rookkwarts en amethist
Emma eggs, zieneroog, drakenoog of droomkristal

Dit zijn eigenlijk de diverse benamingen voor deze bijzonder geslepen stenen.

Deze emma eggs  zien eruit als bevroren ovale of ronde bolletjes. Waarbij het lijkt of ze voor het grootste gedeelte in de poedersuiker zijn gedompeld.

Met aan één kant een platgeslepen en heldere zijde onthult de steen het hart aan zijn ziener.

 

Deze stenen werden van oorsprong gevonden in en rond de rivierbedding van de Emma gelegen in het Zuiden van Brazillië

 

Onze set bestaat uit vier edelsteensoorten en brengt de gouden driehoek

die bestaat uit:

  • Bergkristal
  • Amethist
  • Rozenkwarts

 

samen met de magische werking van rookkwarts waardoor deze stenen elkaars werken nog intensiever maken.

Bergkristal

Bergkristal is een waterheldere kwarts soort, die we in Nederland al vrij veel zien.

Deze mineraalsoort kom je tegen in een glasheldere tot melkachtige variant.

 

In de edelsteenterhapie is bergkristal de belangrijkste steen, dit komt vooral door zijn  reinigende, zuiverende, beschermende en versterkende werking op mens, dier en omgeving.

Bergkristal lost energetische blokkades op in de chakra's en voert deze af.  

Doordat bergkristal het zelfhelend en herstellend vermogen ondersteund kan deze kwarts heel goed als losse steen worden ingezet bij diverse klachten.

Zo kan het dragen of neerzetten van één  of enkele bergkristallen al een diepe werking hebben op de energie van een ruimte. Maar ook  wanneer deze kwarts op het lichaam wordt gedragen zorgt het voor het loslaten van oud zeer en laat het de energie weer stromen.

 

Regelmatig mediteren met een bergkristal helpt bij het ontwikkelen van intuitie en open het innerlijk oog.

Ook reinigt en versterkt bergkristal het aura en zorgt voor bescherming van de eigen energie.

 

Draag een bergkristal zeker wanneer je merkt dat anderen gebruik maken van jouw energie en vraag het om bescherming hiervan.

 

 

In combinatie met andere stenen versterkt bergkristal de werking hiervan.

Amethist

Amethist kenmerkt zicht door de paars tot lila achtige kleur die voornamelijk ontstaat door sporen van ijzer, mangaan en titaan. De paarse kleur van de steen kan echter na verloop van tijd vervagen en komt dan niet meer terug, tenzij deze op een speciale manier wordt behandeld  (bron: www.semoea.nl).

 

Amethist is nauw verwant aan de bergkristal .

De paarse kleur van amethist is het bijzondere effect wat is ontstaan door de vermening van vurig rood en afstandelijk blauw.

Dit kristal bevorderd dan ook helderheid van geest en zorgt voor harmonie.

Ook helpt Amethist wanneer het nodig is om even afstand te nemen, en vormt zij als het ware een compromis tussen tegenstellingen.

 

Amethis is de steen van onthechting en helpt je bij spirituele groei en ontwikkelen van de intuitie door het loslaten van het materiele en de ego. Zo helpt het ook bij het loslaten van negatieve en verstorende gedrags- en denkpatronen. Het laat zien wat echt belangrijk is en helpt in stilte jezelf terug te vinden.

Wanneer deze steen wordt ingezet leer het je zonder oordeel maar met compassie te kijken naar je omgeving, anderen maar ook vooral naar jezelf. 

Verlies en verdriet worden op zachte wijze losgelaten.

Rozenkwarts

 

Rozenkwarts heeft een zacht roze bijna doorzichtige kleur, die direct liefdevol uitstraalt. 

De werking van deze steen staat dan ook voor onvoorwaardelijke liefde en bescherming.

Rozenkwarts leert ons de onvoorwaardelijke liefde en acceptatie voor onszelf te voelen, ervaren en aanvaarden wie we zijn. Het helpt ons bij het proces om liefde en acceptatie te ontvangen en te schenken. 

 

De liefdevolle energie van rozenkwarts beschermt alles wat klein en kwetsbaar is en maakt weerbaar en onweerstaanbaar.

 

Rozenkwarts is bij uitstek een steen voor werk vanuit of aan het hartchakra.

 

Rookkwarts

Rookkwarts vind je in vele tinten die varieren van bruinig geel, diepzwart tot lichtgrijs.

Ook de helderheid van de steen en de doorzichtigheid kan heel divers zijn. Soms is de steen helemaal transparant terwijl er ook ondoorzichtige varianten zijn gevonden.  De kleur is soms zelfs zo transprant en licht dat hij met het blote ook bijna niet te onderscheiden is van een heldere bergkristal.

 

Toch heeft rookkwarts zijn eigen unieke werking die vooral aardende energie uitstraalt waarmee verandering op gang wordt gebracht.

De kleur van de steen kan bepalend zijn voor het chakra waarop deze de meest effectieve werking heeft. Zo zal een donkere rookkwarts meer horen bij het basisschakra en hier de aardende energie versterken. Terwijl een lichtere kleur rookkwarts juist beter werkt op het zonnevlecht chakra, waarbij emoties in beweging worden gezet.

 

Rookkwarts zorgt er in ieder geval voor dat energetische stromen in gang worden gezet. Vooral wanneer deze energetische stromen in handen, voeten en knieën worden geactiveerd zorgt die voor een betere afvoer van energetisch afval.