De Neus

Eva Heuberger, Iris Stappen, Regula Rudolf von Rohr

De Neus

Zoals de titel van dit boek al doet vermoeden gaat dit boekje over het orgaan, beter bekend als "de neus".

 

Dat aangeboren afwijkingen of trauma kan leiden tot geurverlies of reukvermogen, wordt in dit boek uitgebreid besproken.

Met behulp van diverse verwijzingen en vergelijkende onderzoeken hebben de schrijvers getracht de functie van de neus ten opzichte van de psychische gezondheid beter te onderbouwen.

 

Dat trauma en/of afwijkingen, wel dan niet aangeboren, verband houden met de hierdoor ontstane veranderingen of problematiek in de psychische gezondheid van de mens lijkt als slotconclusie tot dit boek te behoren.

 

Met veel onderzoeken, die elkaar overigens regelmatig lijken tegen te spreken wordt eerst een introductie gemaakt over de werking van de neus. Hierbij worden onder anderen verbanden gelegd tussen het reukvermogen, de hersenen in zijn geheel maar ook de individuele onderdelen zoals de cortex de frontale kwab en de hypofyse. Ook wordt gekeken naar het verschil in reukvermogen tussen mannen en vrouwen.

En nemen de schrijvers je mee in de emoties, gevoelens en stemmingen die door ons reukvermogen worden beïnvloed. Dat hier veel onderzoek naar is gedaan door de schrijvers blijkt wel uit de 14 pagina’s tellende bronvermelding.

 

Al met al een boek met veel medische onderbouwing dat wellicht voor de minder medisch geschoolde onder ons minder interessant kan zijn.

 

Vanaf pagina 192 worden echter wel de toepassingen besproken ten aanzien van de inzet van geur als aromatherapie. En volgen enkele suggesties voor de toepassing hiervan onderbouwd met recepten. Deze suggesties kunnen vooral ingezet worden wanneer met wil werken aan klachten die gerelateerd zijn aan een verminderd reukvermogen. Te denken valt aan dementie, depressie en trauma’s of angsten.

Informatie over het boek "de Neus

Schrijvers: Eva Heuberger, Iris Stappen en Regula Rolf von Rohr

ISBN: 9789020215243

Aantal pagina's: 256

Gepubliceerd: 01-11-2018

Prijs: € 22,50

Lees hier een fragment uit het boek "de Neus"

Download
Gratis fragment uit dit boek
9789020215243_fragm.pdf
Adobe Acrobat document 257.8 KB

Misschien vind je dit ook interessant

Hemelse geuren van S. Fischer Rizzi meer dan alleen een beschrijving van de etherische oliën
Hemelse geuren

Hemelse geuren

 

van S. Fischer Rizzi is al een wat ouder boek.

 

De 3e druk verscheen al in september 2004. Maar het feit dat dit alweer een derde druk is zegt genoeg over de inhoud en informatie in dit boek.

 

Susanne Fischer Rizzi is natuurgeneeskundige en aromatherapeute haar enthousiasme over de planten essences en de toepassing van etherische oliën gaat verder dan de algemene omschrijving.

 

In haar boek die zowel in hard cover als paperback is uitgebracht gaat zij ook dieper in op:

 

  • de indeling van de aroma's in yin en yang
  • het bewustzijn en de spirit

Lees hier meer 


Zelf een goed boek gevonden die mijn aandacht verdiend?

Commentaren: 0