Aanrechtspray

Aanrechtspray

Deze spray bevat:

Kaneel, cassia, citroen eucalyptus en kruidnagel

 

Gebruik:

Deze spray is ook te gebruiken op graniet en keramiek. 

Test altijd even voor gebruik of je oppervlakte bestand is tegen de spray. Dit doe je door de spray eerst op een onzichtbare plek aan te brengen zoals je hem normaal gesproken ook zou gebruiken.

 

Maak het oppervlak eerst licht vochtig. Spray nu de spray over het aanrecht en laat even intrekken. Navegen met een schone doek of keukenpapier en je hebt een heerlijk fris en schoon aanrecht.

 

Voor oppervlakken die echt schoon moeten zijn!

Aanrechtspray met o.a. kaneel, accacia en citroen eucalyptus

€ 9,95

  • Levertijd: 1-3 dagen

Algemene informatie aanrechtspray

Aanrechtspray met etherische olie
Aanrechtspray

De etherische olie van de cassia, ook wel Chinese kaneelboom genoemd, wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren en jonge twijgen.

 

Uit de schors van de cassia boom wordt een CO2 extract en etherische olie gedestilleerd.

 

Cassia is antibacterieel, schimmeldodend en antiseptisch.

 

Cassia heeft een pikante warme kaneelgeur en is goed te mengen met o.a. citroenoliën.

 

Kaneel olie kan zowel gewonnen worden uit het blad of uit de schors van de kaneelboom.

 

Zowel de olie uit de bladeren van de kaneelboom als de etherische olie uit de bast worden via stoomdestillatie verkregen. Uit de bast wordt tevens een CO2 extract verkregen.

 

Reeds in de koloniale geschiedenis speels kaneel een belangrijke rol. Nederland speelde tot 1833 dan ook een belangrijke rol in de kaneelhandel uit Ceylon.

 

Kaneel olie staat bekend om zijn parasiet bestrijdende werking. Maar kent ook een sterk anti infectie en schimmeldodende werking. En stimuleert het immuun.

 

Ook de etherische olie van kruidnagel wordt verkregen uit diverse onderdelen van de plant.

 

Via waterdestillatie van de bladeren, twijgen en de bloemknoppen van de kruidnagelboom wordt de etherische olie verkregen.

 

Kruidnagel olie heeft net als kaneel en cassia een sterk anti bacteriële werking. Daarnaast is het schimmeldodend, anti viraal en antiseptisch.

 

De citroeneucalyptus lijkt in het niets op zijn wel bekende eucalyptus broertje met de licht grijsgroene blaadjes. De jonge bladeren van de citroeneucalyptus zijn ovaal, terwijl de wat oudere bladeren spits toelopen. Citroeneucalyptus heeft een antibacteriële en insectenwerende werking.

 

De bladeren van de citroeneucalyptus worden in landen waar deze boom vooral gebruikt wordt voor zijn hout. Dan ook veel gebruik in het linnen goed, om kakkerlakken en zilvervisjes te verdrijven. Citroeneucalyptus heeft een typische geur die doet denken aan de geur van citronellaolie.

 

Door de combinatie van Cassia, Kaneel, Kruidnagel en Citroeneucalyptusolie in deze spray, waarin een kleine hoeveelheid alcohol is toegevoegd, zorgt voor een super antibacteriële en schimmelwerende werking. Die we voor het gebruik in de keuken goed kunnen gebruiken.

 

Etherische oliën zijn vele malen sterker dat de plant of vrucht in zijn oorsprong. Eén druppel bevat een grote hoeveelheid van de actieve stoffen van de plant.

 

Ook voor schoonmaak en huishoudelijke producten op basis van etherische olie geldt dat veiligheid in acht moet worden genomen.

 

Indien olie in aanraking komt met de huid kan dit bij mensen met een allergie een reactie veroorzaken. Schoonmaak en huishoudelijke producten op natuurlijke basis moeten net als andere schoonmaakartikelen veilig worden opgeborgen voor kinderen.

Alle eucalyptussoorten zijn oraal giftig. Neem eucalyptusolie dus nooit in!

 

Meer huishoudelijke producten

Terug naar

Commentaren: 0