Etherische & essentiële olieën

Eigenlijk is er geen verschil een etherische of essentiële olie zijn beide door persing of destillatie van planten, bloemen, zaden of delen hiervan verkregen olie.

 

Etherische olie kun je op veel manieren gebruiken. Een van de manieren is verdampen. Door enkele druppels olie in water te verdampen verspreid je een heerlijke geur in de ruimte. 

 

De olie zorgt daarbij niet alleen voor een heerlijke geur beleving maar je maakt tevens gebruik van de desinfecterende en opwekkende of rustgevende eigenschappen van de diverse oliën.

 

Maar wist je dat etherische olie ook heel effectief kan worden ingezet voor gebruik op de huid. Dit doe je door de olie te mengen met een zogenaamde basis olie. Hierbij kun je denken aan jojoba of amandel olie. Waarmee je met een paar druppels al een heerlijke massage of body olie maakt.

 

Ook in bad kennen we het gebruik van etherische olie. Door de olie eerst in een neutrale badolie, badschuim of schepje honing te mengen lost het op in het water. Hierdoor maak je niet alleen gebruik van de verdamping en geur beleving maar kan de olie ook diep in de huid zijn werking doen.

Overzicht van onze oliën

Hieronder vind je een overzicht van de oliën die momenteel in het assortiment zijn opgenomen.

 

Door op de afbeelding te klikken lees je meer over de toepassing en gebruik van de specifieke olie.

Verbeteren van de luchtkwaliteit

 

Hoe vaak ventileer jij nu echt?

 

Isolatie, vocht, huisstofmijt, microben en de aanwezigheid van huisdieren maakt de luchtkwaliteit in huis niet beter.

 

Door het verdampen van natuurlijke essentiële oliën of composities wordt de omgevingslucht zoveel mogelijk gezuiverd en vrijgemaakt van ziektekiemen.

 

Natuurlijk draagt een fijne geur ook bij aan een prettige sfeer. Of dit nu in huis, op kantoor of zelfs in de auto is!

 

Met de juiste olie beïnvloed je de sfeer en pep je jezelf op als je even wat ingekakt bent. Of breng je juist rust in je omgeving als er teveel spanning heerst.

 

Er zijn veel oliën op de markt te koop. Veel daarvan zijn synthetisch.

Wij verkopen enkel natuurlijke en bij voorkeur biologische olie.

 

 

Terug naar