Schoonmaken · 09. oktober 2018
Met een goede muziek Play list, mijn plumeau en een nieuwe rol vuilniszakken ging ik aan de slag. Maar niet voordat ik een aantal heerlijke recepten uitprobeerde. Het was weer tijd voor een grote schoonmaak! Niet echt een hobby van mij, maar met de juiste ingrediënten voor heerlijke schoonmaakproducten met etherische olie. Kreeg ik er uiteindelijk toch lol in. Hoe je zelf aan de slag kunt om met natuurlijke DIY schoonmaakproducten je huis en je humeur weer op kunt ruimen.
Kruiden en oliën · 03. oktober 2018
Lavendel is een veelzijdig kruid. Niet alleen het gebruik is veelzijdig te noemen ook de plantenfamilie zelf wordt steeds uitgebreider. Zo zien we naast de paars bloemige planten tegenwoordig bijvoorbeeld ook de witte varianten en varieert de plant ook steeds meer in hoogte. De geur van lavendel blijft echter herkenbaar als zacht, bloemig en rustgevend. En ook de werking van deze prachtige plant in de keuken, oliën en producten als wierook is prachtig om te ontdekken.
Kruiden en oliën · 01. oktober 2018
De zintuigen van jonge kinderen zijn vele malen scherpen dan in ons volwassen leven. Zo herkend een jonge baby direct de geur van zijn of haar ouders. Maar ook bij kleine kinderen zien we dat geur een stukje vertrouwen en veiligheid met zich meebrengt. Ook aanraking zorgt voor een stukje waardering en veiligheid in ons jonge en volwassen leven. Toch moeten we in het gebruik van geur toegevoegd aan verzorgende producten opletten dat we de juiste verhouding gebruiken. Lees hier meer........
Over mij · 28. september 2018
Ik ben nu eenmaal gek op geur! Deze voorliefde voor geur loopt als een rode draad door mijn leven. Als jong kind was ik al bezig met het ontdekken van geur. Wanneer ik van mijn vers geplukte bloemetje gemengd met water een, zo noemde wij het, heksensoepje te maken. Velen uren besteden ik aan deze geurige bezigheid. Geur heeft een tijdje minder op de voorgrond gestaan. Maar sinds kort ben ik begonnen aan mijn persoonlijke reis.