Huis energetisch reinigen

Het energetisch reinigen van je huis is compleet anders dan de huishoudelijke taken die je waarschijnlijk met enige regelmaat uitvoerd.

 

Wanneer we het hebben over energetische reiniging beperken we ons niet alleen tot het reinigen van ons huis. Energetisch reinigen kan namelijk ook makelijk worden toegepast voor het reinigen van een ruimte of het reinigen van de aura. 

 

Energetisch reinigen helpt bij het verdrijven van negatieve energie of het reinigen van energie van anderen. Wanneer er veel mensen in een huis, ruimte of jouw aura zijn geweest helpt energetisch reinigen de lucht weer te klaren.

 

Zeker nu veel mensen steeds gevoeliger worden voor de energie van anderen, en deze makkelijk op lijken te pikken, worden rituele reinigingen regelmatig uitgevoerd. 

Ook in praktijken en behandelruimtes wordt steeds meer gebruik gemaakt van een energetisch reiniging. Waardoor mensen zich meer ontspannen en in balans voelen tijdens het uitvoeren van een behandeling.

 

Maar ook in huis en op het werk lijkt een stukje energetische reiniging steeds meer zijn plek in te nemen.

En dat is niet zo gek want deze eeuwen oude technieken zijn ondanks alle moderne ontwikkelingen nog steeds zeer krachtig en bewijzen nog dagelijks hun nut.

 

Hoe voer je zo'n energetische reiniging eigenlijk uit?

Energetisch reinigen kan op veel manieren en met diverse hulpmiddelen gebeuren:

 

  • Door middel van smudgen
  • Etherische olie
  • Wierook
  • Edelstenen en mineralen
  • Klank
  • Energetische healing en symboliek
  • Zout (Himalaya)

Wanneer we aan de slag gaan met het energetisch reinigen van onze omgeving en onze aura maken we als het ware ruimte voor meer positieve energie. De energie wordt vernieuwd waardoor groei en ontwikkeling niet langer worden geblokkeerd en er harmonie en balans kan ontstaan.

 

Smudgen

Smudgen betekend letterlijk smeulend vuur.

Het is een eeuwen oude methode die al door de Indianen in het Zuidwesten van Noord Amerika werd gebruikt. 

Smudgen is een traditie die vooral wordt gebruikt om ruimtes en aura's energetisch te zuiveren van boze geesten en negativiteit.

 

En wanneer we dit doen werken we niet alleen met de smeulende rook van de kruiden, harsen en houtsoorten die hiervoor worden gebruikt maar richten we ons ook op de intentie die we in de ruimte of aura willen zetten.

Smudge ritueel

Begin wanneer je een ruimte of iemand anders wilt gaan smudgen altijd eerst met het reinigen van je eigen aura, jij bent tenslotte het kanaal waardoor de reinigende intentie van dit ritueel zal stromen. Het is daarom belangrijk dat je gezuiverd bent van negatieve en oude energie. 

 

Dit doe je als volgt:

Zorg er allereerst voor dat de rook de ruimte kan verlaten door een raampje open te zetten.

Zelf steek ik altijd een kaarsje aan om verbinding te maken met het element vuur dat staat voor transformatie.  Maak via je staartbeen verbinding met de kern van de aarde, dit doe je door een koord/verbinding te visualiseren die vanaf je staartbeen diep de aarde in gaat. Deze verbinding zorgt ervoor dat negatieve energie ook via deze weg getransformeerd kan worden naar positieve energie.

 

Steek vervolgens een stukje heilighout aan en zorg dat dit goed brand. Laat het vervolgens doven waardoor het hout gaat smeulen.

Doe het zelfde met je smudge stick totdat beide een smeulend geheel vormen.

Leg je smudge producten in een abalone schelp of vuurvast schaaltje (natuurlijk kun je hiervoor ook je eigen mix gebruiken of slechts één van de hiervoor beschreven producten).

 

Ga nu met de rook vanaf het hoofd langs het lichaam waarbij je de rook door de aura laat stromen. Dit doe je door veegbewegingen te maken vanaf je schelp richting de aura, gebruik hiervoor je hand of een (smudge)veer. Werk zo vanaf het hoofd terug naar de voeten en herhaal eventueel het ritueel vanaf het hoofd. Zorg ervoor dat je zowel de voor als achterzijde van het lichaam meeneemt. Evenals de boven en onderzijde van de armen.

 

Ook het uitspreken van de intentie is bij een smudge ritueel belangrijk, maar wat houdt dit nu precies in.

Vraag terwijl je aan het smudgen bent de negatieve energie te laten verdwijnen naar waar het vandaan komt of laat het oplossen in moeder aarde via het koord dat we aan het begin van de behandeling hebben gemaakt. Zo laat je negatieve energie in de aarde verdwijnen om daar opnieuw te transformeren in positieve energie.

 

 

Gebruik je edelstenen tijdens je reinigingsritueel zorg dan dat deze ook gereinigt zijn alvorens je met de de reiniging van je ruimte of persoon verder gaat.

Haal hiervoor de edelstenen door de rook en spreek de intentie uit.

Meer over edelstenen reinigen en opladen

 

Je bent nu klaar om met het reinigingsritueel van start te gaan!

 

Reinigingsritueel ruimte of aura

Energetisch reinigen

Wanneer je heel bewust de energie wilt klaren start je je reiniging met een wandeling door je huis of de ruimte die je wilt reinigen.

Probeer je hierbij bewust te zijn van de plekken waar de energie goed voelt en op de plekken waar er juist sprake is van zware of vervuilde energie. Je weet nu welke ruimte of plekken meer aandacht nodig hebben. En kunt hiervoor alvast bedenken welke extra hulpmiddelen je eventueel wilt inschakelen.

Denk hierbij aan edelstenen, zout, klank of olie.  Waarover later meer.

 

Ontsteek eventueel wat kaarsjes en zet een rustgevend muziekje aan wanneer dit voor jou goed voelt.

 

Steek opnieuw de smudge stick, palo santo of andere kruiden aan en begin met het reinigen van je ruimte door de rook te vespreiden in de ruimte. Zorg ook hierbij weer dat je de intentie uitspreekt en dat de rook de ruimte via een openstaand raam kan verlaten. Loop na het smudgen nog een keer door je ruimte en voel hoe deze nu aanvoelt. Wat is er veranderd en waar is nog even iets extra's nodig.

Zet nu op plekken waar veel straling binnenkomt een edelsteen of zout (zonder soda) neer. Dit zorgt ervoor dat de straling wordt opgenomen en minder invloed heeft op je leefruimte.

 

Wanneer je in plaats van een ruimte iemands aura wilt reinigen ga dan hetzelfde te werk als bij het reinigen van je eigen aura.

Voel eventueel eerst de aura na op opgeslagen en negatieve energie. Ga hiervoor op een afstand van ongeveer 10cm vanaf het lichaam, met je hand langs de aura. Begin bij het hoofd en eindig bij de voeten. Doe dit zowel aan de voor als achterzijde van het lichaam. Wellicht valt je het verschil op in de dikte van de aura, warmte of juiste koude plekken.

Vraag de te behandelen persoon ook verbinding te maken met de kern van de aarde. Hiermee zorg je dat ook hij goed gegrond is en negatieve energie via dit koord kan worden afgevoerd. Wanneer jullie beide zover zijn begin je met het verspreiden van de rook vanaf het hoofd en werk je langs het lichaam naar beneden. Gebruik ook weer de intentie.


Onderhouden

Smudgen met witte salie en heilig hout is een zeer intensieve manier van energetisch reinigen. Wanneer je dit regelmatig doet houdt je je aura en natuurlijk je ruimte goed schoon van elektromagnetsiche vervuiling en negatieve energie van anderen.

Toch hoef je dit niet dagelijks of wekelijks te doen! 

 

Maar hoe weet je dan hoe vaak je deze reiniging wel toe moet passen?

Er is geen éénduidig antwoord wanneer ik het heb over de toepassing van een energetische reiniging. Hoewel eens per maand geen overbodige luxe lijkt te zijn.

Veel hangt samen met bijvoorbeeld de intensiteit waarmee de ruimte of jouw aura wordt bevuild. Wanneer er dagelijks veel mensen in jouw ruimte of aura aanwezig zijn of wanneer er spanning en negatieve energie wordt opgebouwd, zul je begrijpen dat maatregelen eerder noodzakelijk zullen zijn. Anders dan wanneer er minder belasting is en de sfeer positief geladen.

 

Maar natuurlijk spelen ook andere maatregelen een belangrijke rol om de reiniging zo lang mogelijk in stand te houden. Je kunt hierbij denken aan de toepassing van wierook, edelstenen, etherische olie en zout.

 

Regelmatig branden van wierook of het verdampen van etherische olie zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in de ruimte optimaal blijft. 

Wanneer je een ruimte gebruikt voor spirituele activiteiten zoals meditatie gebruik dan voor aanvang van je activiteiten even wat witte salie. Dit hoeft echt maar heel kort te gebeuren. 

 


De werking van Himalaya zoutkristallen

Gebruik himalaya zout voor het reinigen van je space
Himalya zout

Himalayazout straalt wanneer het warm wordt negatieve ionen uit. Dit zorgt voor een verbetering van het leefklimaat.

 

Wanneer we in de bergen of aan zee zijn merken we al gauw dat we veel vrijer kunnen ademen en vaak minder vermoeidheidsklachten hebben. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de grote hoeveelheid negatieve ionen die rondom de bergen en de zee in de lucht lijken te hangen. Het verrijken van de lucht met negatieve ionen heeft dan ook een possitief effect op de mens.

 

Deze negatieve zuurstofionen zijn belangrijk voor de stofwisseling, en het inademen van geioniseerde lucht zorgt dan ook voor een hogere concentratie zuurstof in het bloed. Wat er weer voor zorgt dat de werking van alle organen, de sprijsvertering en de stofwisseling verhoogt.

 

We zien dan ook dat, wanneer er een teveel aan positieve ionen in de lucht aanwezig zijn gezondheidsklachten toenemen. Mensen voelen zich vaak minder lekker in hun vel en klachten als hoofdpijn en vermoeidheid, een droge keel of een verstopte neus, slapeloosheid of een grieperig gevoel nemen de overhand.

Maar ook lachten als nervositeit, geprikkeldheid en zelfs stress, burn out en depressie kunnen worden ervaren wanneer er teveel positieve ionen in de lucht aanwezig zijn.

 

We kunnen dus stellen dat werken aan meer negatieve ionen de vervelende klachten zullen doen afnemen. 

 

Werken met Himalaya zout, een Himalaya zoutlamp of aromadiffuser zorgen voor een verhoging van de negatieve ionen.

Wanneer je werkt met brokken of gemalen Himalaya zout kun je deze plaatsen op plekken waar bijvoorbeeld meer elektromagnetische verstoring je ruimte binnenkomt. Denk hierbij aan plekken als de meterkast, wifi en wellicht in de buurt van computers en andere elektrische apparaten. Het zout zorgt er op deze manier voor dat de negatieve energie wordt opgenomen.

 

Kies je voor het verhogen van de negatieve ionen in de lucht dan heb je een zoutlamp of waxinelicht nodig die door middel van een gloeilamp of waxinelicht zorgen voor de verspreiding van de ionen. 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de lucht te verreiken door het gebruik van een aromadiffuser. Hierbij zorgt de verdamping van etherische olie voor een extra touch.

 

Lees ook:

Bescherm je aura met olie 


Reinigen, beschermen en opladen met edelstenen

Ook edelstenen hebben een krachtige werking, afhankelijk van de kleur en soort steen. 

 

Wanneer we edelstenen willen inzetten voor bescherming en reinigen van de ruimte of het aura kunnen we bijvoorbeeld denken aan de volgende stenen.

Citrien

Citrien heeft veel positieve lichtkracht die negatieve invloeden van buitenaf omzet in positiviteit. Het is een steen die goed samenwerkt met de beschermende kracht van tijgeroog. Deze combinatie is uitermate geschikt om neer te leggen bij de deur van binnenkomst, waarmee het huis of de ruimte meteen veilig en zonnig wordt gemaakt.

 

Tijgeroog of valkoog

Tijgeroog is een krachtige bescherming tegen bewust uitgevoerde negatieve energie van anderen. Hierbij kun je denken aan jaloezie, roddelen, zwarte magie en alle andere vormen van bewust uitgezette negativiteit. Het neerzetten of dragen van tijgeroog zorgt er dan voor dat de ruimte of persoon geen last meer heeft van de aanvallen. Wanneer tijgeroog op of bij het lichaam wordt gedragen zorgt het ervoor dat je in je eigen kracht en zelfvertrouwen komt te staan. Hierdoor wordt negatieve energie omgebogen en teruggestuurd naar de uitzender hiervan. 

 

Zwarte toermalijn

De zwarte toermalijn wordt niet voor niets ingezet tijdens een energetische healing, dit is te danken aan zijn krachtige verbinding tussen aarde en hemel. Waarmee tijdens een healing de chakra's als het waren worden doorstroomt.

Maar kijken we naar de zwarte toermalijn dan heeft deze een krachtige aardende werking. De toermalijn zet je stevig op je benen en helpt om spanning kwijt te raken door deze te aarden. Het helpt om restspanning te ontladen, dus ook die van computers, beeldschermen en moderne apparatuur.

Wanneer je zwarte toermalijn bij een apparaat plaatst zorgt deze ervoor dat de lucht minder bevuilt wordt met positief geladen ionen. Gedragen op de stuit, eventueel vastgezet met wat tape zorgt toermalijn ervoor dat elke spanning die binnenkomt direct wordt afgevoerd. Natuurlijk kan een stukje toermalijn ook in de sok worden gestopt om hiermee via de voetchakra's de energie direct af te voeren.

 

Labradoriet

Labradoriet beschermt wat wordt bedreigd en heelt wat is verzwakt.

Bij uitstek een steen wanneer je lange tijd onder spanning hebt gestaan en er heling en bescherming nodig is. Combineer Labradoriet met bergkristal voor een helend en beschermend effect. 

Omdat labradoriet in eerste instantie vooral zijn grijze kleur laat zien maar daaronder bijzondere kleur schakeringen verborgen houdt tot het licht erop schijnt is het belangrijk bij de aankoop van de steen te letten op de kleur en de werking hiervan voor het juiste doel.

 

 

Commentaren: 0