· 

In Quarantaine met hooggevoelige kids

Sandra Luijendijk - van Rooijen | Hera Anahata

Als hooggevoelig kind krijg  je vaak te maken met een stuk onbegrip vanuit je omgeving. En heb je ook nog eens andere behoefte dan je ouders, je familie en zelfs broers en zussen, leraren en mensen waar je in de buitenwereld mee te maken krijgt.

 

Maar hoe maak je ze dit nu duidelijk en hoe ga je er mee om?

 

Jij bent als hooggevoelig kind nu eenmaal anders met het verwerken van  informatie!

Terwijl  andere alleen de informatie opnemen die rechtstreeks in beeld en geluid wordt uitgezonden, staan er bij jou veel meer zenders aan. Energetisch pak jij van de uitzender zelf en natuurlijk de omgeving ook nog eens van alles mee.

 

Dit betekend dat jij open staat voor de emotionele toestand van de uitzender, dit is de persoon of het scherm waarop informatie naar jou wordt toegezonden.

En terwijl je dit in je op aan het nemen bent sta jij ook nog eens open voor alles van de mensen in binnen jouw energieveld (ook wel je aura).

Waardoor er al gauw een hoop informatie extra op je af komt dat verwerkt moet worden, terwijl je niet altijd meer weet wat nu van jouzelf is en wat bij een ander hoort.

 

Hierdoor lijkt het er voor de buitenwereld op dat je minder snel bent in het verwerken van bepaalde informatie.

Terwijl jouw radartje eigenlijk extra hard aan het werk is en je overvallen wordt door de emoties van anderen.

 

Soms kun je hierdoor behoorlijk in een soort van isolement belanden en zit je misschien vaak alleen maar in je hoofd. Waardoor je voor anderen misschien een beetje onbereikbaar lijkt.

 

 

Het vervelende van hooggevoeligheid is dat je dit je leven lang bij je zult dragen. En natuurlijk wil jij het liefst ook zo goed mogelijk mee blijven doen met je vriendjes en vriendinnetjes. Met een paar trucjes die je dagelijks kunt toepassen leer je hoe je hier makkelijker tegenop gewassen bent.

En wanneer je langere tijd aan huis gekluisterd bent kun je wat extra dingetjes doen om dicht bij jezelf te blijven 

 

Stamp met je voeten

Stampen met de voeten, springen, dansen en lekker gek doen!

Dit opent de chakra's die zich onder de voeten bevinden. 

Deze chakra's zorgen ervoor dat je goed contact maakt met de aarde en daardoor zoals wij dit noemen goed gegrond bent. Wanneer je goed gegrond bent zul je minder last hebben van invloeden van buitenaf omdat je minder in je hoofd zit.

 

Een leuke manier om beter gegrond te zijn is dus om 's morgens voor je dag echt begint lekker op de favoriete nummer te springen en dansen. Gelijk een goeie wake up oefening waardoor je de hele dag lekker fris en fruitig bent.

 

Daag je ouders uit voor een wedstrijdje touwtjespringen, hinkelen, hoepelen of bedenk zelf iets waarbij zowel jij als je ouders in beweging komen.

 

Kies voor vrolijke muziek dat stimuleert gelijk de geest en zorgt voor een vrolijke start!


Met de handen in de klei (of aarde)

Aarden of gronden kan natuurlijk ook op de meest pure manier.

 

Wanneer je lekker bezig bent in de natuur door het aanleggen van een mini moestuin maak je direct contact met de aarde. Je kunt je ouders vragen om een stukje van de tuin voor jouw vrij te houden waarin je bijvoorbeeld bloemetjes zaaid, of lekkere groenten kweekt.

 

Je kunt het ook klein houden en zorgen dat je leuke plantjes in je omgeving hebt waar jij de zorg over hebt. Misschien kun je gewoon helpen bij de verzorging van de plantjes die al in huis staan. Zorg voor verse potgrond, knip de dode blaadjes eruit of zorg voor nieuwe stekjes zodat je straks nog meer plantjes hebt om voor te zorgen.

Doe een actieve game

Ga niet te lang achter een beeldscherm zitten. Of het nu gaat om een computer game of een tijdje Netflixen. Het geeft je extra prikkels die moeten worden verwerkt. Terwijl je lichaam in ruststand is en weinig contact maakt met de aarde om dit allemaal af te voeren.

 

Kies voor iets actiefs. En wanneer je binnen moet blijven is het natuurlijk lastig om daar creatief mee om te gaan. Vertel je ouders dat ook zij beweging nodig hebben en doe samen een actief spel.

 

 

Je ouders kennen het vast nog wel:

TWISTER!!!!!!!

 

Een spel waarin je enorm veel kunt lachen.


Maak je eigen twister spel

Afbeelding en uitleg op https://www.vtwonen.nl/tuinieren/tuininspiratie/twister-op-het-gazon/
Afbeelding en uitleg op https://www.vtwonen.nl/tuinieren/tuininspiratie/twister-op-het-gazon/

Heb je zelf geen twister spel in huis?

Dat is natuurlijk geen reden om dit spel niet te doen. Want met een beetje tijd en creativiteit maak het je eigen twisterspel.

 

Het enige wat je nodig hebt is:

 

Verf

Karton

splitpennen

En een oud laken.

 

Maar natuurlijk is het ook nog steeds fijn en gezond om lekker buiten actief te zijn.

 

Dus wanneer je alleen nog in de  achtertuin mag blijven maak je het spel gewoon op het gazon. Via onderstaande link kom je oude website van VT wonen waarin het maken van dit spel op het gazon stap voor stap wordt uitgelegd. 

Vraag wel even toestemming aan je ouders. En hou ook rekening met je moestuintje!

 

https://www.vtwonen.nl/tuinieren/tuininspiratie/twister-op-het-gazon/

 

Vraag om een eigen plekje

Omgaan met anderen kost jouw ontzettend veel energie. 

Dit betekend natuurlijk niet dat je het niet fijn vind om met anderen leuke dingen te doen, maar je hebt ook tijd nodig om even helemaal tot jezelf te komen.

 

Vraag dan ook of je af en toe even jezelf terug kan trekken. Misschien kunnen je ouders je helpen om te leren mediteren of aan kinderyoga te doen.

Dit zorgt ervoor dat je even je hoofd leeg maakt en gedachten tot stilstand brengt.

 

Ook het luisteren naar rustige muziek kan jouw al heel veel rust geven. Gebruik eventueel een koptelefoon als de omgeving  te onrustig is.

Vraag je ouders of ze wat etherische olie op je kamer willen verdampen en misschien vindt je het fijn om bepaalde edelstenen vast te houden die ervoor zorgen dat jij weer een beetje rust bij jezelf vindt.

 

 

Douchen alleen is soms niet genoeg

Het klinkt misschien een beetje raar want je hebt waarschijnlijk gehoord dat je na een dag school en buiten spelen absoluut een douche of bad nodig hebt om weer helemaal schoon te worden. Dat is natuurlijk al helemaal goed en hiermee spoel je ook een hoop van de indrukken van de dag van je af!

Toch is dit voor een hooggevoelig kind als jij niet altijd voldoende. En weet je hoe dit komt?

 

Omdat jij heel veel energie, emoties en spanningen van anderen mensen oppakt en dit opslaat in je aura kan het soms zijn dat je enorm vermoeid, geprikkeld of zelfs verdrietig wordt. Vaak zijn dit dus niet eens jouw eigen gevoelens maar de dingen van anderen mensen die jij in je energieveld (je aura) hebt opgeslagen en die je nog niet echt kunt loslaten.

 

Maar met een paar simpele trucjes zorg je ervoor dat je ook dat stukje energie van anderen weer snel kunt loslaten en jij je daardoor weer helemaal schoon en vrolijk voelt. 

 

 Het eerste wat je kunt doen is jezelf wassen zonder water! 

Ha ha, dat klinkt best raar als ik dat zo zeg. Maar het is wel wat het is.

 

Pak maar eens een drie washand en doe die om je hand. 

Zo nu ben je klaar om jezelf een aura douche te geven.

 

Ga met je washandje maar eens op een paar centimeter afstand, vanaf je haar langs je gezicht.  Terug naar boven en dan vanaf je kruin op een paar centimeter afstand over je achterhoofd. Ga nu, ook weer op een paar centimeter afstand, langs je nek, je borst, je armen en je benen. Werk zo van boven naar beneden.

 

Voel je het verschil?

 

Dit noemen we een droge aura douche.

Wanneer je ouders een auraspray in huis hebben kun je deze nog even boven je hoofd vernevelen. Om je aura helemaal goed schoon te maken.

 

 


Een laatste tip!

Deel dit met je ouders

Reactie schrijven

Commentaren: 0