· 

Leven zonder (hoog)spanning

Anders dan 60 jaar geleden, kun je wel zeggen dat wij tegenwoordig worden overspoeld met behoorlijk veel prikkels en energie. Wat onze voorouders in hun hele leven te verwerken kregen komt bij ons in een week tijd al behoorlijk binnen.

En dat is niet zo gek want, twenty four seven worden we als het ware bestookt met elektromagnetische frequenties. Geproduceerd door onder anderen elektriciteit masten, mobiele apparaten en diverse niet zichtbare microgolven. Maar ook min of meer bewust trekken we een grote hoeveel prikkels naar ons toe. 


Na een dag hard werken wordt al gauw de tv aangezet voor een serie of film op Netfilix, Disney+ Pathe thuis of videoband on demand.  Een avondje niets doen en je vervelen op de bank zit er tegenwoordig niet echt meer in. Gedachten worden daardoor ook niet echt meer even op pauze gezet. En voor een stilte moment nemen we vaak onvoldoende tijd.


Daar komt natuurlijk bij dat we door die toename van prikkels ook nog eens meer open  zijn gaan staan voor de energie vanuit de omgeving.
Wanneer je deze deelt met positief ingesteld en vrolijk gezelschap is er niet direct veel aan de hand.

Maar zeker wanneer er negativiteit in de lucht hangt zal ook jouw aura hiermee, in meer of mindere mate, worden belast. 

Als het ware wordt door deze samenkomst van energie en prikkels je eigen frequentie behoorlijk naar beneden gehaald. Waardoor je open staat voor ziekte en verzwakking van het immuunsysteem. 

Klachten zoals:

 • slapeloosheid
 • concentratieproblemen
 • hyperactiviteit 
 • stugheid
 • overspannenheid 
 • overprikkeling
 • schouder en nekklachten
 • hormoonschommelingen
 • gewichtstoename
 • afname van conditie
 • negatieve levensinstelling
 • futloosheid

En zelfs burn out en oververmoeidheid kunnen hierdoor makkelijk ontstaan.

Natuurlijk is er veel te doen om deze symptomen te bestrijden. 
Sta bijvoorbeeld eens bewust stil bij jouw persoonlijke levensstijl. Hoeveel prikkels komen er dagelijks op jou af en wat kun je bijvoorbeeld doen om deze te verminderen?

Wanneer je avond aan avond gewend bent in een vast patroon door te brengen, kijk dan of je kunt beginnen met het doorbreken van dit patroon.

Wees lief voor jezelf

 

Begin rustig aan met het veranderen van je dagelijkse routine. Zo houdt je het waarschijnlijk langer vol en wordt dit vanzelf jou nieuwe routine.

 

Plan bijvoorbeeld deze week eens bewust een avondje in voor het lezen van een boek, ga aan de slag met een knutselwerkje of ga op bezoek bij een goede vriend of buur.

Wees creatief of ga lekker naar buiten voor een wandeling en frisse lucht. Waar het om gaat is dat je je hoofd leegmaakt in plaats van vult met nog meer informatie. 

 

Gebruik eventueel een stimuleren affirmatie gericht op je doel:

 

"Ik voel me fit en energiek"

"Ik ontspan en maak mijn hoofd leeg wanneer ik wandel in de natuur"

 

Natuurlijk kun je een affirmatie bedenken die helemaal bij jou past of bij hetgeen jij voor jezelf wilt veranderen.

Wat als je gedurende de dag bloot staat aan elektromagnetische straling en energie van anderen?

Ook daar is heel wat aan te doen. 

 

Door bijvoorbeeld een zak of bakje zout neer te zetten op plekken met veel straling. Dit kun je doen met bijvoorbeeld Himalaya zout of eenvoudig keukenzout (zonder soda). Deze methode werkt bijzonder goed in ruimte waar veel mensen samenkomen of op plekken waar stroom of wifi binnen komt.

 

Een goed alternatief voor een zak of bakje zout zijn de brokken Himalaya zout die je decoratief op een schaal of los op diverse plekken in huis of op de werkplek kunt neerleggen. Zo worden ongemerkt straling en negatieve energie uit de lucht gezuiverd.

 

Wanneer je echter kiest voor een meer subtielere methode kun je kiezen voor een edelsteen of etherische olie in spray, roller of in de verdamper. Deze zet je in de ruimte of draag je dichter bij op het lichaam zodat je aura direct beschermt is tegen de invloeden van buitenaf.

 

Edelstenen ter bescherming en zuivering van je aura en energie

Edelstenen inzetten tegen elektromagnetische straling en energie van anderen. Je kunt er voor kiezen een stuk van onderstaande edelstenen in de ruimte te zetten waar jij last ondervindt. Of draag één van de stenen bij je, op deze manier bescherm je de aura tegen invloeden van buiten af.

Amazoniet

Een edelsteen dit zeker bescherming biedt tegen negatieve energie van anderen mensen is de amazoniet. Maar het bijzondere van deze edelsteen is dat zij tevens weerstand biedt tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons, wifi en computers. 

Amazoniet heeft een heerlijk rustige energie die je terugbrengt in balans en dichter bij jezelf. 

Lees hier meer 

 

Citrien

Citrien heeft een positieve lichtkracht waarmee het negativiteit verdrijft. Het zet deze om in positieve energie en maakt vrolijk en blij.

Lees hier meer

 

Labradoriet

Labradoriet is een sterk reinigende steen die het aura versterkt en beschermt.

Het is een steen die niet alleen beschermt tegen negatieve energie van anderen maar ook tegen entiteiten en overprikkeling. Labradoriet is een echte aanrader voor hoogsensitieve en hooggevoelige mensen. En helpt om de energie van anderen niet binnen te laten komen of makkelijk van je af te laten glijden.

 

Tijgeroog

Deze goud bruine steen is een krachtpatser als het gaat om bescherming. Leg een stukje bij de deur om negatieve energie buiten te houden. Voeg een stukje citrien toe en je huis voelt veilig en vrolijk.

Lees hier meer

 

Rookkwarts

Met name voor mensen die veel last hebben van stress en die behoorlijk onder druk moeten presteren is rookkwarts een sterk beschermende steen.

Rookkwarts beschermt tegen elektromagnetische stralingen en andere negatieve invloeden uit de omgeving. Hij helpt bij een betere aarding waardoor weerstand tegen stressvolle invloeden wordt verhoogd.


Meer weten over affirmaties?

Wellicht ben je niet bekend met affirmaties of weet je niet precies wat dit voor jou kan doen.

 

Wellicht wordt dit duidelijker door de uitleg van Louise Hay in deze engelstalige korte video.

Wil je meer weten over affirmaties en het toepassen hiervan?  

 

Louise schreef ook diverse boeken waaronder:

 

Je kunt je leven helen, waarvan de 31 ste druk verscheen in meerdere landen en talen. En dat samen met het werkboek en de affirmatie kaarten bijdraagt aan een beter bewustzijn en wellicht zelfs een verbeterd leven.

 

Louise Hay overleed op 90 jarige leeftijd en stond nog volop in het leven. Zij veranderde zelf haar leven met behulp van affirmatie en was daarmee een voorbeeld voor velen.Gratis e-book spirituele aromatherapie

Spirituele aromatherapie gaat over:

 • Etherische olie
 • Edelstenen
 • Chakra's
 • en meer

In dit gratis e-book lees je meer over de inzet van etherische olie met edelstenen. Werking van olie op bepaalde chakra's en meer.

 

Lees hier meer over de inhoud of download jouw exemplaar hier

Reactie schrijven

Commentaren: 0