· 

Etherische olie tegen examen stress

Het idee dat je binnenkort examen gaat doen kan best een beetje stressvol zijn.

Faalangst, vermoeidheid, slapeloosheid en het gevoel van paniek kan zomaar onderdeel worden van je dagelijkse gang van zaken.

 

Toch is dit helemaal niet nodig.

 

Als jij maar weet wat je er aan kunt doen!

In dit blog geef ik je alvast wat tips die je ondersteunen wanneer je last hebt van examen stress, onzekerheid of andere aan je examens gerelateerde klachten.


Begin op tijd en stop op tijd!


 

Een beetje een dooddoener misschien, maar hoe vaak zie ik het wel niet gebeuren.

 

Liefst pas in de laatste week komen de boeken op tafel en loopt de stress, en daarmee natuurlijk ook nog het humeur, al snel tegen het plafond.

Alles aan de kant want de puber staat in brand.

 

Op tijd beginnen zorgt dat je de controle hebt en het overzicht houd op je vorderingen.

Bovendien heb je op die manier voldoende tijd om ook de stof die je niet goed beheerst, eigen te maken of hiervoor hulp in te schakelen.

En het leuke is natuurlijk dat je door herhaling ook nog eens zorgt dat de stof veel beter blijft hangen dan wanneer je alles in èèn keer wilt doen.

Misschien niet zo leuk, maar  wanneer je op tijd begint zal je op deze manier eerder je zwakke punten ontdekken. En wanneer je bereid bent deze onder ogen te zien is jouw kans van slagen ineens behoorlijk vergroot.

 

Dat je zwakke punten soms een doorn in het oog kunnen zijn in een leven waarin je zoekt naar complete perfectie is natuurlijk iets wat je het liefst dan maar voor je uit wilt schuiven.

Maar doe dit dus liever niet en kom je demonen gewoon onder ogen. Hoe fijn is namelijk het gevoel dat je krijgt wanneer je grip hebt op je zwakke punten en het uiteindelijk toch beheerst?

 

Terwijl het knagende gevoel van falen je tot het moment van de uitslag kan blijven achtervolgen, uit je slaap kan houden en ervoor zorgt dat je je focus compleet verliest, wanneer je het maar voor je uit blijft schuiven. Hou dus grip op je stress, je focus en je persoonlijke ontwikkeling.

 

Voor je uit schuiven heeft dus echt geen zin!

Gewoon doen dus!

Stop op tijd met leren


Stop op tijd of neem een pauze

 

Nu is het niet zo dat ons brein op een gegeven moment vol is. Ook jij kunt meer leren dan je wellicht denkt. Belangrijke voorwaarden is wel dat je je brein de tijd geeft om de door jou verzamelde informatie op een goede manier te verwerken. 

 

Je brein werkt als een soort archief. Het is dus belangrijk dat het tijd krijgt om alle informatie te verwerken en op te nemen. 

 

 

Wanneer jij dus besluit om maar door te gaan en door te gaan kan je brein het tempo niet volhouden om dit alles goed voor je te doen.

 

Studeer daarom nooit te lang achter elkaar maar gun je brein ook even rust.

 

 


Ga wat doen!

 

Ja duhhhhh. Daar ben je natuurlijk al mee bezig, maar dit is nu juist niet wat ik bedoel!

Wanneer je een uurtje of twee hebt gestudeerd is het dus tijd om je brein even rust te geven.

 

Dus stop met leren en ga wat anders doen.

Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen, wandelen met de hond of duik de sportschool in.

Ook meditatie of yoga zijn goede manieren om je brein wat rust te geven.

 

Je brein heeft rust nodig om alle informatie te verwerken ga dus niet als een debiel zitten Netflixen. En duik ook niet op je mobiel om de laatste Youtube filmpjes door te nemen. Ook een bezoek aan je social media kanalen kun je beter even laten voor wat het is, want ook dit is informatie die je brein opnieuw moet verwerken.

Ook het lezen van een boek is nu niet echt handig dat is alsnog extra info die je brein maar weer moet zien weg te werken.

 

In beweging dus......

 


Dus nog even alles op een rij!

 

Begin een paar weken van te voren met het doornemen van de examenstof.

Neem de tijd maar studeer in blokken. Zet bijvoorbeeld een wekker op 2 uurtjes en stop dan of neem minimaal een half uurtje pauze. Studeer niet langer dan 3 blokken op 1 dag.

Ga naar buiten, sporten of doe een mediatie of yoga sessie.


Gebruik etherische olie tegen examen stress!


Natuurlijk neemt het voeren van een strikt regime niet alle stress bij je weg. Tenslotte rond je een periode af die van belang is voor de rest van jouw toekomst.

 

Wellicht heb je zelfs al een keuze gemaakt voor een vervolg traject.

 

Dat neemt niet weg dat er spanningen en zelfs angsten kunnen zijn. De eerste stappen zijn gezet en nu is het tijd voor het volgende steuntje in de rug.

 

Hoewel etherische olie inmiddels ook in Nederland aan populariteit heeft toegenomen kan ik me goed voorstelen dat dit voor jou nog een geheel onbekend gebied is.

 

Anders dan met  het slikken van medicatie om de zenuwen en angsten een beetje in toom te houden kun je door het kiezen van een olie op natuurlijk wijze al iets voor jezelf doen.

 

De inzet van etherische olie zorgt voor ontspanning, het verminderd stress en zorgt bijvoorbeeld dat je beter slaapt. Wel is het dan nodig dat je de juiste olie kiest en daarbij de juiste dosering toepast.  Wanneer je bijvoorbeeld denkt heerlijk te ontspannen met lavendel maar hierbij de dosering overschrijdt kan het zomaar zijn dat je hyper de pieper wordt. En daarmee is natuurlijk die focus ook wel gevlogen.

 

Het recept geheugensteuntje, voor de diffuser is een heerlijke mix van etherische olie die kan  helpen om juist meer focus te houden op je studie. 

 

Deze mix houdt je lekker scherp en alert. En zorgt ervoor dat je ontspannen en fris achter je boeken zit.

 

Verdamp de mix in een diffuser aangevuld met water tijdens het studeren. Of verdubbel de hoeveelheid en voeg het toe aan 10ml basisolie voor het maken van een roller.

 


Geheugensteuntje diffuser blend


  • 3 dr wierook
  • 2 dr citroen
  • 1 dr sinaasappel
  • 1 dr rozemarijn

Wanneer je flink hebt zitten blokken voor een examen.

En je vele uurtjes achter je laptop en boeken hebt doorgebracht kan het zomaar zijn dat je hoofd nog doorgaat terwijl jij allang bent gestopt.

 

Misschien slaat je hoofd zelfs wel een beetje op hol!

 

Getallen, formules, woorden en feiten over lang vergane glorie spoken als het ware door je hoofd. Maar erger nog!

Ze houden je behoorlijk uit je slaap.

Nu net even niet zo handig natuurlijk want je wilt fris en uitgerust aan de slag.

 

Met deze blend ontspan je zeker en geniet je van een fijne en relaxte slaap. 

 

Doe de mix in een diffuser en verdamp m gedurende de dag of een uurtje voor het slapen gaan op je slaapkamer.

 

Verdubbel het recept en meng het met 10ml basis olie voor een roller.

Daarmee ga je geheid relaxed je examens in.

 


Less stress diffuser blend


  • 4 druppels lavendel
  • 3 dr scharlei
  • 2 dr citroen

Examentijd is een tijd waarin een puber nog meer te kampen kan krijgen met bepaalde onzekerheden.

 

Rozenkwart in combinatie met Labradoriet zorgt voor bescherming en aura healing.

 


Ook reiki kan je helpen bij examen stress


Reiki is een energetische healing methode.

Zeker wanneer je last hebt van stress, slapeloosheid of andere klachten die ontstaan tijdens of juist na je examens kan reiki je helpen om deze klachten te verlichten.

In de onderstaande artikelen lees je er meer over.Reactie schrijven

Commentaren: 0