· 

Stress roller DIY recept

Sandra Luijendijk - van Rooijen | Hera Anahata

Wanneer er veel op je af komt en je de neiging hebt om snel gestrest of geïrriteerd te raken bied etherische olie wellicht een uitkomst voor jou!

 

Natuurlijk is het fijn om etherische olie in een diffuser te verdampen zodat de sfeer in je omgeving heerlijk ontspannen en sereen wordt. Maar helaas is dit niet altijd mogelijk of wenselijk wanneer er ook anderen in de ruimte aanwezig zijn. 

 

Bovendien is het soms ook helemaal niet handig om een diffuser bij de hand te nemen en op deze manier de olie door de lucht of in je aura te verdampen. Een mini diffuser in de vorm van een aura spray bied dan wellicht uitkomst. 

 

Maar zelfs wanneer we hiervoor kiezen laat de werking die we eigenlijk op dat moment instant nodig hebben even op zich wachten. Een betere manier wanneer we direct van stress of geïrriteerdheid verlost willen zijn is het gebruik van de olie in een zogenaamde roller.

 

Wat heb je nodig voor deze stress release roller

Etherische olie

  • 4 druppels cederhout
  • 2 druppel Frankincense
  • 2 druppel Mirre
  • 4 druppels vanille
  • 2 druppel limoen
  • 2 druppel lavendel

Vul het flesje met de etherische olie en vul dit vervolgens aan met jojoba olie.

 

Klik vervolgens de plastic afsluitdop op het flesje zonder het balletje. Dit zorgt ervoor dat de sluiting beter in de hals van het flesje gedrukt kan worden.

Druk vervolgens het balletje in de sluiting van het flesje en plaats de afsluitdop op het flesje. Schut de olie goed door elkaar voor ieder gebruik.

 

Het beste kun je, zeker wanneer je straks meer rollers wilt maken, je flesje voorzien van een labeltje.

Schrijf evt. het recept op in een schriftje of bewaar deze pagina bij je favorieten om het later nog eens te maken.

 

Toch liever een spray?

Gebruik een spray flesje van ongeveer 15 a 20 ml.

Vul deze voor ongeveer 2/3 met gedestilleerd water of kies voor een hydrolaat.

 

Voeg vervolgens de etherische olie toe en vul het flesje af met alcohol. Goed schudden voor ieder gebruik.

Voeg eventueel een klein bergkristalletje of rozenkwarts steentje toe om de werking van de olie te versterken. Dit kun je ook doen bij de olie roller.

 


Mijn andere blogs


Note!

 

Dit blog bevat affiliatie links. Dit betekend dat wanneer je op een product klikt doorgeslikt wordt naar de website van Bol.com en ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Dit betekend echter niet dat hierdoor de prijzen hoger of anders zijn. Je ziet precies dezelfde prijzen als wanneer je direct inlogt bij bol.com.

Ik heb ervoor gekozen om deze links te plaatsen omdat ik zelf niet alles op voorraad kan nemen en zodat je de producten snel in huis hebt om ermee aan de slag te gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0