· 

Wat is Reiki

Sandra van Rooijen | Hera Anahata


Hoewel Reiki al in 1984 in Nederland werd geïntroduceerd ligt er nog een groot taboe op deze vorm van alternatieve Healing.

 

In mijn directe omgeving merk ik dat voor veel mensen Reiki nog een soort Abra cadabra is.

En natuurlijk heeft de manier waarop Reiki in ons land werd geïntroduceerd zo zijn sporen achter gelaten.

 

Waar destijds vooral veel geld gevraagd werd voor een inwijding en deze vooral op zweverige wijze ten uitvoer werd gebracht. Werd de hele cultuur rondom Reiki ook nog eens gekoppeld aan Pyramide achtige of multi level marketing verdien modellen.

 

Tegenwoordig zien we gelukkig dat Reiki als alternatieve geneeswijze al steeds meer voet aan de grond krijgt en dat is natuurlijk niet voor niets!

 

Wat is het nu precies

Reiki is een overdracht van energie tussen de therapeut en de client.

 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van handoplegging of afstandhealing waarmee blokkades worden weggenomen en de energiebalans in en rond het lichaam worden hersteld.

 

Reiki richt zich daarbij niet alleen op de symptomen.

 

Zo voelt een Reiki therapeut, wanneer hij of zij eenmaal op jouw energie is afgestemd, waar verschillen zitten in het veld om jou heen dat we ook wel aura noemen. Dit kunnen door de Reiki therapeut waarneembare verschillen zijn in bijvoorbeeld de energie trilling, maar ook warmte of koude. Hierdoor krijgt de Reiki therapeut al veel informatie over eventuele tekorten, blokkades en verstoringen. En kan op die manier de energie gericht gaan sturen naar deze specifieke plekken. 

Holistische kijk en Reiki

Reiki is een therapie die zich richt op de holistische leer.

 

Dit wil zeggen dat er gekeken wordt naar de oorzaak van jouw specifieke klachten. Anders dan in de reguliere aanpak wordt er gekeken naar lichamelijke, geestelijke, emotionele of sprituele onbalans en problemen die oorzaak kunnen zijn van jouw klacht.

 

Zowel angst, verdriet, boosheid of onverwerkt trauma kan zorgen voor een disbalans in ons energiesysteem waardoor de oorspronkelijke energie niet meer vrij in het lichaam kan stromen. Wat begint met vage klachten kan leiden tot steeds meer uitgesproken klachten zoals depressie, burnout, immuunziekte en zelfs kanker kan door onverwerkte, onverteerde emoties worden aangewakkerd.

 

Waarbij specifiek moet worden vermeld dat Reiki geen vervanger is voor welke vorm van gebruikelijke geneeskundige behandelingen, maar deze wel kan ondersteunen. Of wanneer bepaalde oorzaken al vroeg worden behandeld juist klachten kan voorkomen!

 

Omdat Reiki werkt met universele energie is het vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en accupunctuur.

Wanneer we kijken naar de Chinese filosofie zou deze universele energie in alle levende wezens aanwezig. Het wordt als het ware gezien als de onmisbare levenskracht die we allemaal bezitten.

Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

 

 

Lees meer over!Boek een behandeling


Reactie schrijven

Commentaren: 0