· 

Spiritualiteit wat is dat?

Sandra Luijendijk - van Rooijen | Hera Anahata | Spirituele Aromatherapie

Het grappige van spiritualiteit is dat mensen hier een totaal uiteenlopende gedachte over hebben.

 

Wanneer ik vroeger op een feestje een gesprek voerde over Yoga of meditatie kreeg ik heel uiteenlopende reacties. 

 

Terwijl de ene gesprekspartner niet wist hoe snel hij zich uit de voeten moest maken, een totaal veranderende atmosfeer achterlatend. Veranderde de dynamiek met weer een ander juist in een complete oase van herkenning en interesse.

 

Gesprekken waarin met liefde ervaringen werden uitgewisseld die leide tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

 
Waar de één dus wegloopt voor het woordje yoga of meditatie stopt het daar bij een ander op lange na niet.

 

Er zijn mensen die zich juist weten te herstellen en een heerlijke balans weten te vinden met een weekje retraite,  een spirituele leer in healing of coaching. Of door een, soms maanden of zelfs jaren durende, afzondering om in de leer te gaan bij een spirituele leider of groep.

 

Spiritualiteit kent grenzen

Waar de één zich richt op het verbinden van spiritualiteit in de hulp naar anderen door bijvoorbeeld het beoefenen van Reiki, Energetisch Healing of het mediumschap. Richt een ander zich vooral op persoonlijke spirituele groei en ontwikkeling.

 

Eén ding is zeker, spiritualiteit is een persoonlijke reis en dus gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. En kent daarbij persoonlijke grenzen.

 

En daar is toch niets mis mee?

Naar mijn mening bepaal jij vooral zelf waar voor jou de grens ligt.

 

Wanneer ik het voor mezelf heb over spiritualiteit heb ik het niet over aromatherapie, yoga, meditatie of affirmaties.

 

Dat klinkt misschien een beetje gek want het zijn juist wel de dingen die ik doe.

Maar in mijn dagelijkse spirituele werk zijn dit slechts de tools die mij helpen bij het vinden van meer liefde en acceptatie voor mijzelf. Het beoefenen van meditatie helpt mij bij het vinden van rust en balans waardoor ik in staat ben open en eerlijk naar mezelf en bepaalde situaties in mijn leven te kijken.

 

Het heeft geholpen om te vergeven en te accepteren maar zeker ook om te leven vanuit liefde voor mezelf en anderen. Waardoor ik weer vooruit kan en niet meer blijf hangen in wat is geweest.

 

Wanneer ik het heb over spiritualiteit betekend dit voor mij persoonlijke groei en ontwikkeling die helpt om meer bij mezelf te zijn en te blijven.

 

Met andere woorden, sta je echt voor dat wat je doet en wilt? En durf je dit ook te leven door hier vrij over te praten? Kun je echt jezelf zijn zonder andere op te dringen om de dingen te zien en doen zoals jij dit doet. Leef je vanuit liefde en compassie en vind je je eigen weg, manieren en rituelen?

 

Wanneer je echt kunt leven vanuit leifde en compassie ben je de schaamte voorbij en zullen de reacties van anderen op wat je doet en vindt er niet meer toe doen. Bovendien trek je er ook nog eens de mensen mee aan die gelijk gestemd zijn en soortgelijke ideén hebben over spiritualiteit en de beleving die jij hier ook mee hebt.

 

 

Voor mij persoonlijk betekend spiritualiteit, rust, balans en vooral persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik maak vooral gebruik van Yoga, meditatie en affirmaties en ondersteun dit met geur, edelstenen en energetisch healingswerk.

Dat ik absoluut niet zweverig ben weet ik voor mezelf en wat een ander daar over denkt?.................................

 

Dat vind ik inmiddels een stuk minder belangrijk.

Het gaat er tenslotte om wat ik vind en nog belangrijker, dat ik daarmee lekker in mijn vel zit. Hiermee geef ik liefde aan mezelf en straal dit uit naar mijn omgeving. En dat is wat ik spiritueel geef en deel in de wereld om mij heen.

 

In mijn ebook Spirituele aromatherapie leg ik de link tussen o.a. edelstenen, etherische olie, yoga, meditatie en veel meer.

 

Wanneer je het ebook aanvraagt zal je worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar de tools die voor jou persoonlijk werken.

 

Door te voelen wat de energie van een edelsteen of een olie voor jou doet stel je uiteindelijk je eigen tool kit samen. Hiermee kun je het leven leiden dat je uiteindelijk verlangt.

 

Download direct jouw exemplaar

Reactie schrijven

Commentaren: 0