· 

Eerste hulp tegen muggen

Muggen vrij de zomer in!

Ramen en deuren staan weer wagenwijd open.

Het stof wordt uit de kleedjes geklopt en het huis wordt weer heerlijk fris gemaakt en opgeruimd.

 

De insectenhorren doen hun best vervelende indringers buiten de deur te houden, maar toch lijken sommige van onze bloeddorstige vriendjes haarfijn ieder kiertje te vinden om hun weg naar binnen in te nemen.

Waar ze zich vervolgens schuilhouden, wachtend op een aanval die ze veelal midden in de nacht dreigen uit te voeren.

 

Met groot gezoem kondigt ze haar aanval aan terwijl ze om je oren vliegt, kort voordat zij haar irriterende vloeistof achter laat in ruil voor een heerlijk teugje van jou bloed. Terwijl er bij jou voor deze ruil een heftig jeukende en gloeiende bult wordt achtergelaten, verschuilt deze irritante bezoeker zich in een onopvallend hoekje om je de volgende nacht opnieuw te bezoeken. 

De heftig slaande bewegingen, die een poging voorstelde om dit bezoekertje van je af te houden, hadden geen effect op de aanval die werd uitgevoerd. De resultaten zijn de volgende dag volkomen zichtbaar en irritant merkbaar op je lichaam aanwezig.

 

Terwijl jij je door de dag heen worsteld met een zekere mate van slaapgebrek maakt zij zich in haar onopvallende hoekje gereed voor het nieuwe feestmaal van vanacht.

 

De eeste muggen zijn gespot!

De eerste muggen zijn gespot

Slapeloze nachten zijn een feit

 

De eerste muggen zijn gespot en daarmee zijn ook alweer de eerste slapeloze nachten een feit........

 

Tenminste wanneer je er NIET voor kiest om maatregelen te treffen die je kleine indringer toch wat eerder buiten de deur weet te houden.

 

Wat we geneigd zijn om te doen wanneer we inderdaad gesteld zijn op onze welverdiende nachtrust komt al gauw uit bij chemische bestrijdingsmiddelen uit een spuitbus. Maar de vraag is natuurlijk of dit nu echt noodzakelijk is. Bovendien neem je zo'n spuitbus niet even lekker onder je oksels mee wanneer je in de buitenlucht van de laatste straaltjes warme en het koele zomerbriesje wilt genieten.

 

 

Middelen met chemische stofjes als parathion of malathion leggen niet alleen het neurologische systeem van insecten plat, maar veroorzaken mogelijk ook bij mensen vermoeidheidsklachten, hormonale, neurologische en immuniteitsklachten.

 

Een 100% natuurlijke oplossing ligt dan algauw wat meer voor de hand.

 

En......... voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen.

Handige tips ter voorkoming van insectenbeten

  • Misschien een inkoppertje...... draag goed bedekkende kleding wanneer je 's avonds buiten zit.
  • Gebruik natuurlijke mugwerende middelen op je kleding en je huid. 
  • Let ook eens op je voeding! Dit lijkt raar maar insecten hebben een voorkeur voor een lichamelijke verzuring die vooral voorkomt bij verkeerde voeding, te weinig beweging, stress of te weinig rust. Een gezonde leefstijl met veel groente maakt het lichaam dus minder aantrekkelijk voor insecten.
  • Ook houden insecten niet van bepaalde geuren. Je kunt hierbij denken aan: knoflook, kruidnagel, citroen, cederolie, tea tree, eucalyptus en citronella. Het gebruik van deze geuren in de vorm van etherische olie of wierook helpt dus als verdediging tegen insecten.

 

Citronella en eucalyptus citroen

Citronella wie kent niet die geel gekleurde kaarsjes met hun frisse geur? Die onze zoemende vrienden op een dwaalspoor zetten wanneer we genieten van een heerlijk zwoel zomeravondje op het terras.

 

Muggen lijken hier echt een "bloed" hekel aan te hebben en omzeilen hun bloedtochtje liever wanneer ze geconfronteerd worden met de geur van citronella.

 

Toch blijkt Eucalyptus-citroen of citroeneucalyptus de een olie die eigenlijk nog veel effectiever is dan zijn zusje citronella.

 

Chi kwam daarom op het idee deze twee in de ideale, insectenwerende zomer mix, te combineren. Waardoor je niet alleen muggen op afstand houd maar ook je huis heerlijk fris laat ruiken en nare geurtjes direct verdrijft.

 

Doe hiervoor enkele druppels in een diffuser of op een aromastoon. En plaats deze in je leefomgeving of slaapkamer.

Wanneer je de zomermix toevoegd aan een basisolie die gebruikt kan worden als huidolie profiteer je ook buiten de deur van de insectwerende werking.

Muggen zijn dol op water.

Een waterpartij in de tuin? 

 

Dit is een open uitnodiging voor muggen.

Welkom aan het buffet wanneer je daar dan ook nog in de buurt een hoekje creëert om tussen avond en schemer te vertoeven.

Je dinerplekje verandert in een openbuffet voor je prikkende gezelschap.

 

Hetzelfde geldt natuurlijk voor volgelopen oude potten of plekjes waar water blijft staan. 

Waterpartijen zorgen ervoor dat er al gauw een muggenexplosie ontstaat.

 

Ook wanneer je gewend bent om in de avond een glaasje water mee te nemen voor naast het bed doe je er goed aan deze in de muggentijd liefst in een afgesloten geheel naast je neer te zetten. Dit voorkomt de aantrekkingskracht voor je zoemende huisgenoten.

 

Maak je eigen muggenspray met dit super simpele recept

Maak je eigen natuurlijke anti muggen spray.

 

Hoe?

Lees hier het complete recept


Wanneer je buiten niet wilt smeren

Wanneer je liever niet wilt smeren zijn er alternatieven in de vorm van kaarsen of wierook.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0