· 

Bergamot en spirituele aromatherapie

Bergamot olie voor het verwerken van verdriet. En het openen van het hartchakra.
Bergamot olie voor het hart

Bergamot olie van het hart!

Bergamot is niet voor niets de olie van het hart, niet alleen vanwege de kleur die vooral in de groene variant wordt geleverd brengt de verbinding met het hartchakra. 

 

De heerlijk fris zoete en toch lekker fruitige geur van bergamot maakt vrolijk. 

Bergamot heeft een krachtige geur die je vult met vreugde en vrolijkheid.

 

Deze etherische olie geeft je kracht en stabiliteit en helpt je de blokkades in het hart te doorbreken.

 

Wanneer je aan de gang gaat met bergamot zullen blokkades snel en doeltreffend worden verholpen doch met een zachte en vooral vreugdevolle invulling.

 

Met bergamot haal je werkelijk de zon in huis en in je hart. Bergamot laat je de zonnige kant van het leven weer zien en ervaren.

Dosering van Bergamot bij diverse spirituele toepassingen

Gebruik bergamot tijdens meditatie of verwerk het in een olie die je aanbrengt op het hartchakra.

 

We hebben het in dit blog over de spirituele toepassing van bergamot. Dit betekend dat we de etherische olie op een heel subtiele manier willen inzetten en dat de dosering hierdoor wellicht lager is dan je bij andere doeleinde gewent bent.

 

Bij de doseringen die ik hier aangeef ga ik uit van een subtiele werking op energetisch niveau 

 • Aromalampje of diffuser: Naar eigen wens
 • In Bad maximaal 3 druppels in een vol bad. Vermeng de olie met een neutrale badolie of een lepel honing .
 • Massageolie 1% Dit betekend 1 druppel op 5 ml. basisolie

Let op!

In combinatie met zonlicht kan bergamot op de huid vlekken veroorzaken.

Wacht minimaal twee uur voordat je de zon in gaat wanneer je bergamot aan badwater of huidolie hebt toegevoegd.

Tips voor de spirituele toepassing van bergamot olie

 • Meng één druppel Bergamot in 5 ml olie en breng dit 2 maal per dag aan op het hartchakra
 • Breng voor een meditatie 2 druppels aan op de handpalm, dip nu met een vinger in de bergamot olie en stip hiermee het voorhoofd,  de nek, het kruinchakra, het hartchakra en de voetchakra's aan. Maak vervolgens een kommetje van je handen en haal hierin een paar keer diep adem, sluit hierbij de ogen en begin vervolgens met de meditatie.
 • Verdamp enkele druppels voor het slapen gaan in een diffuser, eventueel kan de olie vermengd worden met enkele druppels lavendel (2 druppels bergamot/3 druppels lavendel afhankelijk van de grote van de ruimte kun je iets meer toevoegen.

Bergamot olie voor meer geld en succes

Bergamot zou ook een magneet zijn voor het aantrekken van geld en succes. Wie wil dit nu niet!

 

Zoals je in dit artikel al hebt gelezen, is bergamot een heerlijke olie die je helpt blokkades in het hart te doorbreken. Het laat je je angsten onder ogen komen en helpt je bij de stappen die je zet om hier overheen te komen.

 

Zeker wanneer je wilt werkten aan nieuwe doelen of (andere) soms nieuwe dingen in je leven wilt manifsteren zul je ook moeten werken aan de blokkades die deze stappen blokkeren. Werken aan deze nieuwe doelen kun je doen door middel van affirmaties, meditatie en visualisatie waardoor je uiteindelijk zult worden aangezet tot ACTIE om je nieuwe doelen daadwerkelijk te bereiken.

 

Slechts wanneer het hart volledig verlost is van blokkades en daarmee ruimte heeft gemaakt voor de energie en het enthousiasme om nieuwe doelen te behalen ben je klaar om tot het manifesteren hiervan over te gaan.

 

Wanneer de bergamot olie in de ruimte wordt verdampt, en dit bewust voor het te behalen doel wordt ingezet, zal het verdampen van de olie bijdragen aan het bereiken van dit doel. 

 

Druppel, wanneer je geld besteed aan dingen die je helpen je doel te bereiken, enkele druppels bergamot olie op het betaalmiddel dat je gebruikt. Om extra geld, succes en rijkdom aan te trekken kun je enkele druppels bergamot olie in de portomonee, tas of broekzak druppelen waar je je geld of creditcards bewaard. Wees dankbaar wanneer je geld uitgeeft zodat de energie waarmee je dit doet hoog blijft. Ook wanneer je rekeningen betaald helpt het wanneer je hierover positieve gedachten hebt en erop vertrouwd dat er altijd voldoende geld zal zijn om de rekeningen te betalen. 

 

Bergamot brengt kracht en bescherming

Maak een mojo bag met andere kruiden en druppel hier wat bergamot olie in. Draag de bag bij je voor bescherming en geluk.

Sterrenbeelden die baat hebben bij het gebruik van Bergamot

Bergamot zou bijzonder goed geschikt zijn voor:

 • Watermannen
 • Tweelingen
 • Weegschalen
 • Schorpioenen
 • Boogschutters

Zij zouden zeker baat hebben bij de inzet van Bergamot.

 

Het helpt niet alleen het optimisme te vinden en vast te houden maar zorgt ook voor stabiliteit en houvast waardoor beter koers kan worden gehouden.

Ook wanneer we afgedwaald zijn door invloeden die buiten onszelf liggen vind de frisheid van bergamot de weg terug naar onszelf.

Wil je een kleine introductie over spirituele aromatherapie koop dan het e-book spirituele aromatherapie voor slechts € 2,95 en steun hiermee stichting het vergeten kind

Recept voor een ontspannende massage olie met bergamot

Vermeng de etherische olie met 10 ml. vette basisolie naar keuze en masseer hiermee het lijf of een deel hiervan.

 

Bergamot wordt gewonnen door persing van de verse schillen van de bergamot

Voor 1 liter olie is ongeveer 200 kg verse schillen nodig.

Reactie schrijven

Commentaren: 0