· 

Niet morgen maar nu

Niet morgen maar nu van Wayne Dyer uitgegeven januari 2007

Wie zich al eens verdiepte in de wet van de aantrekkingskracht zal bekend zijn met de gedachten dat negativiteit - negativiteit aantrekt.

 

Maar dit is niet waar de wet van de aantrekkingskracht eindigt. Wie namelijk andersom denkt en zich vooral richt op het aantrekken van positiviteit doet dit het beste door zijn gedachten te richten op wat bereikt wil worden. Of dit nu het aantrekken is van meer positiviteit, geld, geluk of liefde alles draait bij het aantrekken van jouw wensen om de juiste mindset. De juiste gedachten en daarop volgend de juiste handelingen en acties.

 

Dr Dyer is naast psychotherapeut ook coach. In de rol van zelfhulpauteur schreef hij diverse boeken waarmee hij onder anderen in America naam maakte en in diverse bekende tv shows verscheen, waaronder Oprah, om zijn theorieën uiteen te zetten.

 

Dr Dyer is ervan overtuigd dat wij ons door etiketten en opgelegde normen en waarden laten sturen in hoe we ons gedragen en verantwoordelijkheid afleggen.

Of liever gezegd deze verantwoordelijkheid juist lijken af te schuiven op anderen zodat we zelf geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen voor ons eigen geluk.

 

Wanneer we dit doen zijn we afhankelijk van de waarde van een ander en zoeken hiervoor dan ook bevestiging bij anderen. Wanneer we deze niet krijgen kan dit ons leven dus danig beïnvloeden dat we niet tot het creëren van geluk en voldoening in staat zijn.

 

Dr Dyer geeft in zijn boek aan dat deze mate van afhankelijkheid al in onze kinderjaren wordt aangeleerd waarbij kinderen die zich naar hun eigenwaarde schikken door de maatschappij als lastig en buitengewoon worden beschouwd. Een merkwaardig fenomeen, zeker wanneer je de materie van Dr Dyer verder onderzoekt, en deze spiegelt op het eigen leven daar waar je op bepaalde vlakken blijkt te zijn vastgelopen.

 

In zijn boek behandeld hij niet alleen de reden waarom je slecht bent in het bereiken van je ideale gewicht, je leerdoel en waarom jij je verveeld.

 

Ondanks dat dit boek al een uitgave is uit januari 2007 is het zeker de moeite waard. Het feit dat het in dit jaar als 54 ste druk verscheen spreekt voor zich. 

Wanneer je belemmerende patronen wilt doorbreken en wilt begrijpen wat maakt dat dit er is geeft dit boek je inzicht in alledaagse patronen en gewoonte en bied het handvatten om deze te doorbreken.

Dr Wayne Dyer schreef onder anderen

Afstemmen op de bron Wayne Dyer
Lees meer
De kracht van intentie Dr Wayne Dyer
Lees meer
Niet morgen maar nu
Lees meer

Een rijk en gelukkig leven door de juiste mindset? 

 

Lees hier mijn blog

Affirmeer jezelf naar meer geluk!

 

Geloven dat jij het kan

 

Lees hier mijn blog


Reactie schrijven

Commentaren: 0