· 

Affirmeer jezelf naar meer geluk

Hoe affirmaties je een rijker en gelukkiger leven kunnen geven

Ben jij ook iemand die keer op keer lijkt te falen bij alles wat je doet?

Je weet gewoon van te voren al zeker dat je zal falen, sterker nog als je niet voor het blok was gezet had je dat klusje helemaal niet aangepakt en het een ander in de schonen geschoven. 

Waarom zou je jezelf keer op keer bevestigen dat het altijd mis gaat bij alles wat je doet. Dat weet je toch al!

 

Verbazingwekkend genoeg komt het ook nog eens altijd voor dat jij nooit wordt aangenomen voor die ene droombaan waar je al zo lang naar uit had gekeken.

Terwijl jij 15 minuten voor tijd al acte de preseance gaf, en daardoor dus die opgedirkte trien zag met haar air en opgestoken tieten, die net voor jou haar gesprek had gehad. Wist jij één ding natuurlijk al zeker, de keuze zou ook dit keer niet op jou gaan vallen, nog voor je het gesprek überhaupt maar in ging stond dit gegeven voor jou al als een paal boven water.

 

Gek scherend zou je kunnen zeggen dat je blijk geeft van enige paranormale gave waarin je jezelf de toekomst voorspeld.

Helaas komt het er waarschijnlijk meer op neer dat je last hebt van belemmerende gedachten. 

 

Op zichzelf is er met die belemmerende gedachten helemaal nog niet zoveel aan de hand.

Het gaat meer om de reactie die hiermee direct wordt veroorzaakt.

 

Nog voor het stoplicht van groen op oranje springt wordt al in een heftige reactie het rempedaal ingetrapt. 

Het stuur wordt direct overgenomen door angst, twijfel en onzekerheid en wellicht een stukje uitstelgedrag.

Willen, kunnen, doen en weten zijn de auto uit geslingerd om als afval te worden achter gelaten voor een ander om op te rapen. 

 

En terwijl jij die mooie woorden achter je laat, bruikbaar voor een ander die ze gebruikt voor ik weet wat ik wil, ik weet dat ik het kan ik weet hoe en ik ga het doen. Zie jij de bevestiging van hoe die trien met die opgestoken tieten jouw droombaan heeft ingepikt.

 

Een leugentje om bestwil

Het klinkt gek maar dat is wel, kort door de bocht genomen dan, wat een affirmatie is.

Een klein leugentje om bestwil,  met als doel je negatieve gedachte patronen te doorbreken.

Je eigen best(e)wil dus!

 

Plat gezegd komt het er eigenlijk op neer dat je door jezelf iets anders te vertellen helpt om negatieve en vaak destructieve gedachten uit te bannen.

Echter hebben gedachten en patronen vaak een lange weg afgelegd om als ingesleten en vertrouwde wegen jouw handelen te beïnvloeden. Om maar niet te vergeten dat ze in een alles verslindende modderstroom waarschijnlijk nog meer demonen op je pad hebben gezet.

 

 

wat zegt de duivel in jou dat je tegenhoud jouw leven te leven?

Waarschijnlijk heb jij meer duiveltjes op je schouders zitten dan je denkt!

En die pak je niet zomaar bij de staart. Met zachte hand zul je ze één voor één moeten uitdagen en elimineren.

Te beginnen bij dat duiveltje dat jou het meeste prikt.

 

Terwijl het lekker in je oor blijft schreeuwen dat het de macht, die jij het al die tijd al hebt gegeven, echt niet uit handen zal gaan geven. Zul je sterk in je schoenen moeten staan!

 

De kracht van affirmaties zit hem in de herhaling. En natuurlijk heb je een krachtige zin of alinea nodig met de voor jou passende woorden.

Je duiveltje  zal er, zeker in het begin, alles aan doen om je te overtuigen het hef weer uit handen te geven.

 

Maar bedenk de aanhouder wint en op een zeker moment heb jij de macht weer terug en veeg je dat rottige duiveltje met een glimlach zo van je schouders af!

 

 

Laten we eens kijken hoe dat nou werkt zo'n affirmatie

Het verschil  zit hem eigenlijk al in het denken over hoe het eindresultaat zal uitvallen.

Laat me dat uitleggen.

 

Stel je voor:

 

Je vindt jezelf te zwaar en voelt je hier niet helemaal oké bij.

Ergens wil je afvallen maar je weet dat je toch in de verleiding wordt gebracht en dat je het nooit langer dan een week zal volhouden.

De woorden die je jezelf vooral hoort zeggen liggen ergens in de strekking van ik weet niet of ik dit kan, dit gaat me nooit lukken of ik kan nooit al die verleidingen weerstaan. 

 

Wat denk je dat er gebeurt?

 

OF

 

Je weet dat je de laatste tijd behoorlijk buitensporig bent geweest en daardoor wat kilo's bent aangekomen.

Op zich heb je een leuke tijd gehad, gezellig uit eten met vrienden nog wat leuke feesten en partijen, traktaties op het werk,

volkomen logisch dus dat die kilo's er ongemerkt aan zijn gevlogen. De gezelligheid was het allemaal waard.

En voor jou vormt dit dan ook totaal geen probleem, met de zomer in het vooruitzicht en het beeld voor ogen van jouw slanke lijf in een mooie bikini, plan jij je voedingsschema en start je met bewegen.

De woorden die je jezelf nu vooral hoort zeggen liggen vooral in de strekking van ik ga dit doen want ik heb een doel, ik weet dat ik het kan want....., het gaat me lukken.

 

Grote kans dat het nu beter gaat?

Wanneer je besluit om positieve gedachten toe te laten in je leven

Dat is wat affirmatie doet!

Het gaat dus eigenlijk om de juiste mindset. De juiste gedachten "ik kan het" in plaats van "ik kan het niet" dat direct vraagt om een status van falen.

Eigenlijk klinkt het allemaal zo eenvoudig maar dat is het zeker niet.

 

Veel van onze aangeleerde of liever gezegd aangeprate gedachten zijn we zelf diep van binnen gaan geloven. Met woord en beeld is het tot in het diepste van onze vezels doorgedrongen en druipt het ieder moment van de dag als stomende damp van ons af!

 

Door langzaam onze falende en tegen ons werkende gedachten te vervangen voor nieuwe uitdagende en liefdevolle vooruitgang maken we korte metten met onze duiveltjes. 

Iedere dag een affirmatie

 

Een affirmatie zet je niet als donderslag bij heldere hemel in om wakker te worden in een compleet vernieuwde dimensie van geluk en rijkdom.

De kracht zit hem in de woorden die jij hiervoor gebruikt! Je zult voor jezelf dus een goede zin of alinea moeten bedenken voor het gebied dat je als eerste aan wilt pakken.

 

Dit kunnen zinnetjes zijn als:

* Ik trek een liefdevolle partner aan waarbij ik kan zijn wie ik ben

* Ik trek een baan aan die bij mij past en waarin ik kan zijn wie ik ben

* Ik hou van mezelf, ik hou van alles wat ik ben en zie

 

En dit zijn slechts een aantal voorbeelden.

Wie even gebruik maakt van Google zal er ongetwijfeld één vinden die past bij het duiveltje dat jij wilt verslaan.

 

Heb je eenmaal je zin of alinea gevonden ga er dan 3 maal daags mee aan de slag door de zin tegen jezelf uit te spreken.

En hou dit ook een tijdje vol.

Zie het als een virus dat je wilt bestrijden met een antibiotica kuur ook hier is het advies maak de kuur af als je er zeker van wilt zijn dat alles waar je last van hebt is verdwenen.

 

Wil je meer affirmaties of ben je fan van mooie ondersteunende en inspirerende zinnen misschien is dit dan iets voor jou!

Je kunt je leven helen affirmatiekaarten van Louise Hay
Affirmatie set Louise Hay maart 2019

Je kunt je leven helen affirmatiekaarten

Wie al wat langer bezig is met affirmaties en hoe gedachten invloed hebben op ons dagelijks leven, kent ongetwijfeld de koningin van affirmaties en krachtige teksten.

 

Louise Hay is vooral bekend van haar inspirerende zelfhulp boek " je kunt je leven helen" waarin zij de lezer meeneemt op een reis die voorgoed het leven in positiviteit zal hullen.

 

Naast haar zelfhulp boek bracht zij in 2017 het werkboek uit die aansluit bij het zelfhulp boek voor diegene die echt aan de slag willen met de kennis uit haar boek. 

 

In maart 2019 verscheen daarnaast deze set met 58 affirmaties. Inspirerende teksten die jouw liefdevol naar jezelf leert kijken. Deze set kun je gebruiken als aanvulling op het boek en werkboek maar bied ook een schat aan krachtige teksten voor wie alleen met de kaarten aan de slag wil. 

 

Louise Hay,

1e druk maart 2019

Ankh-Hermes

ISBN: 9789020215519 

 

Lees meer

Let op! Dit is een affiliatie link. Je wordt automatisch door gelinkt naar bol.com.


Op Instagram post ik regelmatig positieve gedachten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0