· 

DIY home made hoestbonbons

Er zijn van die periodes in het jaar dat je net even wat meer ondersteuning nodig hebt als het gaat om het verhogen van je weerstand.

 

Vroeger was het standaard dat wanneer de R in de maand kwam ook de fles met levertraan werd aangebroken. Tegenwoordig staan we er wat minder vaak bij stil. Tot het moment natuurlijk dat we er door griep en verkoudheid niet meer onderuit lijken te komen!

 

Wanneer de temperatuur stijgt en de thermostaat automatisch de kachel begint aan te jagen is voor mij het signaal gegeven dat de vocht bakken aan de kachels weer hun werk mogen doen.

 

Nu ook ramen en deuren minder open worden gezet, om de strijd met het huiselijk klimaat voor mij te strijden. Zal ik zelf de nodige maatregelen moeten treffen. Dus gaan de roosters op een kier en worden de radiator bakken voorzien van vocht en een paar druppels etherische olie en dan ook direct aan het werk gezet.

 

Dat dit, naast een goed vocht klimaat, ook nog eens een lekker geurtje in huis verspreid is een leuke bijkomstigheid waar iedereen ongemerkt lekker van mee profiteert.

 

De eerste stappen zijn genomen. En toch kom ik er dan vaak nog niet helemaal onderuit.... natuurlijk heeft dat vooral te maken met de virussen die mijn puberzoon en bonuskinderen met zich mee brengen. Zeker nu ze op een leeftijd zijn dat imago gekoppeld is aan fastfood maaltijden en lange avonden met weinig slaap. 

De weerstand van die jongens heeft dus nogal wat te verduren!

 

En is er dan toch één aan de beurt voor een flinke verkoudheid dan is het fijn om dit proces te ondersteunen met natuurlijke producten. Die je natuurlijk zelf maakt!

 

Benodigdheden hoestbonbons maken

DIY salie hoestbonbons
  • 1 kopje suiker
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje citroen
  • 2 á 4 druppels etherische olie

zelf snoepjes maken

Gebruik sinaasappel of citroen en maak je eigen snoepjes


Verse kruiden 15 gram op het basis recept

Gebruik van verse kruiden is een mooi alternatief voor etherische olie. Zeker wanneer je deze al zelf in huis of in de tuin hebt staan.

Zorg er in dat geval voor dat je de kruiden echt zo klein mogelijk maakt. Wanneer je een hoestbonbon in je mond laat smelten kan het vervelend zijn om de textuur van het kruid nog te voelen.

 

  • Salie (slijmoplossend)

Werkwijze

 

Voor het maken van deze hoestbonbons moet je nadat je de suiker hebt gesmolten snel te werk gaan. Anders is alles al gestold voordat je er s(n)oep van hebt gemaakt.

 

Neem een steelpannetje met een dikke bodem. Verwarm de suiker op een hoog vuur totdat deze gesmolten is. Haal het dan direct van het vuur en ga dus snel te werk met de volgende stap.

 

Voeg honing , citroen en etherische olie (of verse kruiden) toe en roer het geheel goed door.

 

Giet de hete massa nu direct in siliconen bonbon vormpjes en laat het geheel minstens 6-8 uur afkoelen. 

 

LET OP!

Hoestbonbons zijn niet geschikt voor mensen met diabetes of suiker intolerantie.

 

Zijn de hoestbonbons nog zacht wanneer ze uit de koelkast komen zet ze dan een uurtje in de vriezer dit zorgt ervoor dat je ze makkelijker uit de vorm kunt halen.

 

Wanneer de hoestbonbons kleverig zijn kun je ze bestrooien met poedersuiker of bewaren in een doosje waarin je een laagje poedersuiker strooit.

Vind hier de producten voor de DIY hoestbonbons

Lavendel olie
Lavendel olie Frankrijk va € 14,95
Davos chi olie voor de luchtwegen. In olie of airspray.
Davos Chi olie va € 8,25
Wilde Eucalyptus olie bij griep en verkoudheid slijmoplossend
Eucalyptus olie wild va € 8,25
Niaouli olie als slijmoplossing bij verkoudheid en griep. Ideaal te gebruiken in de DIY hoestbonbons
Niaouli olie Eko va € 7,95

Reactie schrijven

Commentaren: 0